spot_img

GP Βελγίου FP1: Δυναμικό ξεκίνημα από τον Bottas

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 για το GP Βελγίου, παίρνοντας μια ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια του 3ημέρου, με τον Max Verstappen να τον ακολουθεί.

Η πίστα είχε μεικτές συνθήκες στο ξεκίνημα του 60λεπτου. Η θερμοκρασία αέρα ήταν αρχικά στους 12 βαθμούς, ενώ η θερμοκρασία οδοστρώματος στους 16 βαθμούς. Όσο περνούσε η ώρα, στέγνωνε ελαφρώς η πίστα, με τις αντίστοιχες θερμοκρασίες να ανεβαίνουν μέχρι τους 14 και 20 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Όπως όλοι οι οδηγοί, ο Valtteri Bottas συμπλήρωσε τον ταχύτερό του χρόνο, με τη soft γόμμα, στα τελευταία 15 λεπτά της περιόδου. Ο Φιλανδός ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1:45.199. Δεύτερος ήταν ο Max Verstappen με χρόνο αργότερο κατά 0,164s από τον Bottas. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδηγών Lewis Hamilton δε σημείωσε γρήγορο γύρο με τα μαλακά ελαστικά, αφού η προσπάθεια του εμποδίστηκε από τον Nicholas Latifi, ένα γεγονός που ίσως εξετάσουν οι αγωνοδίκες αργότερα. Ο Βρετανός αρκέστηκε στη 18η θέση, με το γρήγορό του γύρο να σημειώνεται με τη σκληρή γόμμα.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Pierre Gasly με την AlphaTauri, o οποίος ήταν ακριβώς μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Bottas. Θετικό πρόσημο για τη Ferrari, με τον Charles Leclerc 4ο και τον Carlos Sainz 5ο, 0,6s και 0,7s αντίστοιχα μακριά από τον ταχύτερο χρόνο. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Αρκετός ανταγωνισμός πιο πίσω ανάμεσα σε Aston Martin, McLaren και Alpine. Ο Sebastian Vettel με Aston Martin ήταν 7ος, με 1:46.177, σχεδόν 1s πίσω από το χρόνο του Bottas. Ο Lando Norris κατετάγη 8ος, όντας 0,1s  μακριά από τον Vettel. Την 10αδα συμπλήρωσαν οι 2 Alpine, με τον Ocon να βρίσκεται 0,1s μπροστά από τον Alonso. 11ος ήταν ο Lance Stroll με τη 2η Aston Martin και 12ος ο Daniel Ricciardo με τη 2η McLaren.

Μέτρια εμφάνιση από την Alfa Romeo, 13ος ήταν ο Antonio Giovinazzi και 17ος ο Kimi Raikkonen, ο οποίος χτύπησε ελαφρώς τον τοίχο σε μία από τις εισόδους του στο pitlane. Συμπαθητική προσπάθεια από τις Williams, 14ος ο George Russell, 16ος ο Nicholas Latifi. Προβλημάτισε η 2η Alpha Tauri του Yuki Tsunoda, ήταν μόλις 15ος. Στις τελευταίες θέσεις οι δύο Haas των Mazepin και Schumacher, αρκετά μακριά από τον ανταγωνισμό.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με το FP2.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα FP1 GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles