spot_img

GP Βελγίου FP2: Ταχύτερος ο Verstappen με έξοδο στο τέλος

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 για το GP Βελγίου, ανατρέποντας το σκηνικό του FP1, ενώ οι Mercedes συμπλήρωσαν την πρώτη 3αδα, με διαφορά μικρότερη ενός δεκάτου.

Οι συνθήκες στο ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ίδιες με αυτές στο τελείωμα του FP1. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 14 βαθμούς, ενώ η θερμοκρασία οδοστρώματος στους 19 βαθμούς και υπήρχε αυξημένη πιθανότητα βροχής. Όσο περνούσε η ώρα, απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο αυτό και τελικά είχαμε στεγνές ελεύθερες δοκιμές.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:44.472 χρησιμοποιώντας τη soft γόμμα. Πίσω του βρέθηκε ο Valtteri Bottas με διαφορά μόλις 0,041s, ενώ ο Hamilton ήταν 3ος με διαφορά 0,072s από τον Verstappen. Οι οδηγοί της Mercedes έκαναν το χρόνο αυτό με medium γόμμα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας. 

Βελτιωμένη εικόνα είχαν οι Alpine και Aston Martin. Ο Fernando Alonso ήταν 4ος, σχεδόν 0,5s πίσω από τον ταχύτερο χρόνο. Οριακά πίσω του ήταν ο Pierre Gasly με Alpha Tauri, με τον Lance Stroll να καταλήγει 6ος, 0,1s πίσω τους. 7ος ήταν ο Esteban Ocon με Alpine και 8ος ο Sebastian Vettel με Aston Martin που ήταν 0,1s πίσω από τον Stroll. Ο Lando Norris ήταν στην 9η θέση, με τους οδηγούς από τις θέσεις 4 μέχρι 9 να κάνουν ταχύτερο χρόνο με soft γόμμα. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Sergio Perez με medium γόμμα, 0,9s πίσω από τον teammate του Max Verstappen.

Δυσκολεύτηκαν στο FP2 οι δύο Ferrari, 11ος ο Sainz, 18ος o Leclerc. Ο Μονεγάσκος είχε έξοδο ανάμεσα στις στροφές 6 και 7, οδηγώντας το FP2 σε καθεστώς κόκκινης σημαίας για 1η φορά 16 λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας. 12η θέση για τον Yuki Tsunoda, πάλι μακριά από τον teammate του Pierre Gasly, ενώ η Alfa Romeo είχε τους οδηγούς της στις θέσεις 13 και 14, με τον Giovinazzi να προηγείται του Raikkonen. Ο Daniel Ricciardo ήταν πάλι χαμηλά στην κατάταξη, μόλις 15ος. Την ουρά της κατάταξης συμπλήρωσαν οι δύο Williams (16ος Latifi, 17ος Russell) και οι δύο Haas (19ος Mazepin, 20ος Schumacher).

Η διαδικασία διακόπηκε οριστικά μετά τη 2η εμφάνιση της κόκκινης σημαίας περίπου 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του FP2. Αυτή τη φορά έξοδο είχε ο Max Verstappen στη στροφή 7, από την οποία προκλήθηκε ζημιά στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του, χωρίς να είναι γνωστό το μέγεθός της.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

H δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:00 ώρα Ελλάδος με το FP3.

Αποτελέσματα FP2 GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles