spot_img

GP Βελγίου FP1: Ο Sainz ταχύτερος στη βροχή

Ο Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Βελγίου σε πολύ δύσκολες και βρόχινες συνθήκες, με τη διεξαγωγή κατατακτηρίων να είναι αμφίβολη. 

Η δράση ξεκίνησε στο Grand Prix Βελγίου, το δωδέκατο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στο 2023, με το FP1 να προσφέρει αρκετή δράση, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Το χειρότερο δυνατό σενάριο για ομάδες και οδηγούς επιβεβαιώθηκε, καθώς δεν μπόρεσαν να αξιολογήσουν τις αναβαθμίσεις που είχαν στο Σπα. Συνολικά, εννέα από τις δέκα ομάδες παρουσίασε αναβαθμίσεις.

Ταχύτερος μετά το μοναδικό 60λεπτο ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. O Ισπανός με την ενδιάμεση γόμα ελαστικών σημείωσε το 2:03,207 και ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Oscar Piastri της McLaren. Μπορεί οι χρόνοι να μην σημαίνουν πολλά, όμως η McLaren έκανε το 2-3 με τον Lando Norris να ακoλουθεί.

Ο Charles Leclerc ήταν στην 4η θέση μπροστά από τον Sergio Perez, με τους δύο οδηγούς να κάνουν ταχύτερο χρόνο με τα ελαστικά ακραίων καιρικών συνθηκών. Ο Alex Albon έκανε νωρίς χρόνο για λογαριασμό της Williams και πήρε την 6η θέση, μπροστά από τα μονοθέσια των AlphaTauri και Haas Που «έκλεισαν» την πρώτη 10άδα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #120 με την ανάλυση του Grand Prix Ουγγαρίας

Συνολικά 15 οδηγοί πραγματοποίησαν χρονομετρημένη προσπάθεια. Όπως ανακοίνωσε η Formula 1, τα αποτελέσματα του FP1 δεν θα θέσουν το grid για τον αγώνα της Κυριακής σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν οι κατατακτήριες δοκιμές αργότερα μέσα στη μέρα.

Στο FP1 είχαμε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Ο Logan Sargeant έχασε τον έλεγχο της Williams του στο τέλος της ευθείας Κέμελ και χτύπησε ελαφρά το μονοθέσιό του στις μπαριέρες. Παρά την έξοδο του Αμερικανού, η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στους οδηγούς να κάνουν πολλούς γύρους στην πίστα.

Αποτελέσματα FP1 GP Βελγίου

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles