spot_img

GP Βελγίου QP: Ο Verstappen «διέλυσε» τα χρονόμετρα, ο Leclerc στην pole

O Max Verstappen ήταν ο πρωταγωνιστής στο QP του GP Βελγίου αλλά δεν παίρνει την pole position, σε μία ανατρεπτική διαδικασία της Formula 1 που μας χάρισε εντυπωσιακές στιγμές.

Ο Max Verstappen έσπασε τα χρονόμετρα στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο με 1:46.168. Ο Ολλανδός όμως έχει ποινή πέντε θέσεων και έτσι από την pole position στον αγώνα της Κυριακής θα εκκινήσει ο Charles Leclerc. Το front row συμπλήρωσαν οι Sergio Perez και Lewis Hamilton με χρόνο σχεδόν ένα δέκατο πιο αργό από εκείνο της pole. Απογοήτευση για την Aston Martin με τους Fernando Alonso και Lance Stroll στις τελευταίες θέσεις της δεκάδας.

Αν και η πρώτη και μοναδική για το τριήμερο του Grand Prix Βελγίου περίοδος ελεύθερων δοκιμών διεξήχθη υπό βροχή, οι κατατακτήριες δοκιμές που καθόρισαν το grid εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής ξεκίνησα χωρίς βροχή και με δέκα λεπτά καθυστέρηση. Το οδόστρωμα ήταν μεν βρεγμένο αλλά η αγωνιστική γραμμή είχε αρχίσει να στεγνώνει.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #120 για τον κόσμο της Formula 1.

Q1

Τα πρώτα λεπτά του Q1 ξεκίνησαν με τον ήλιο να λούζει μεγάλο κομμάτι της πίστας και τις δυο Mercedes πρώτες στην πίστα. Οι χρόνοι βελτιώνονταν συνεχώς, καθώς η πίστα αρχίζει να στεγνώνει σταδιακά. Στο πρώτο δεκάλεπτο ταχύτερος όλων ήταν ο Carlos Sainz με 2:00.536 και τον Verstappen να ακολουθεί 0.019s πιο αργός. Ο Lando Norris βγήκε εκτός πίστας στα χαλίκια της στροφής 15, ευτυχώς όμως δεν υπέστη σοβαρή ζημιά στο μονοθέσιο.

Με λιγότερα από πέντε λεπτά να απομένουν στην πρώτη περίοδο των κατατακτηρίων ο Hamilton βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων με 1:58.841 και όλοι οι οδηγοί ξεκίνησαν την τελευταία τους χρονομετρημένη προσπάθεια. Η πίστα είχε στεγνώσει αρκετά και με καλύτερη πρόσφυση ο Charles Leclerc ολοκλήρωσε το Q1 ταχύτερος όλων με 1:58.300.

Στην ζώνη αποκλεισμού οι Logan Sargeant, Alexander Albon, Nico Hulkenberg, Zhou Guanyu και ο Daniel Ricciardo του οποίο ο γύρος ακυρώθηκες για παραβίαση ορίων πίστας.

Q2

Ξανά οι Hamilton και Russell ήταν οι πρώτοι οδηγοί στην πίστα και οι περισσότεροι οδηγοί για την πρώτη τους προσπάθειας παρέμειναν με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Με δέκα λεπτά να απομένουν οι Verstappen και Perez έκαναν το 1-2 να τον Ολλανδό να σημειώνει χρόνο στο 1:55,535. Εκτός 10άδας ήταν τα μονοθέσια της Mercedes, καθώς δεν έβαλαν νέο σετ της ενδιάμεσης γόμας ελαστικών.

Πρώτος στην πίστα με μαλακή γόμα ελαστικών ο Valtteri Bottas με σχεδόν όλους τους υπόλοιπους οδηγούς να ακολουθούν. Η πίστα είχε απίστευτη πρόσφυση και στην κορυφή του grid ανέβηκε ο Oscar Piastri με έναν απίστευτο γύρο στο 1:51.534 και τις δυο Ferrari να ακολουθούν. Ο Verstappen κατάφερε οριακά να μην αποκλειστεί από το Q3 στην 10η θέση.

Εκτός μάχης για την pole position οι Esteban Ocon, Kevin Magnussen, Pierre Gasly, Yuki Tsunoda και Valtteri Bottas.

Q3

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με φρέσκο σετ μαλακών ελαστικών στη μάχη για την Pole, ενώ ενεργοποιήθηκε και το DRS. Πριν συμπληρωθούν τα πέντε πρώτα λεπτά ο Leclerc βρέθηκε στην 1η θέση με 1:47.931 και ο teammate του Carlos Sainz 3ος, ανάμεσά τους ο Verstappen.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και όλοι ξεκίνησαν την τελευταία τους προσπάθεια για την κορυφή του grid με την πίστα να έχει καλύτερη πρόσφυση από ποτέ κατά την διάρκεια των κατατακτηρίων. Για ακόμα φορά ο Verstappen έσπασε τα χρονόμετρα στην τελευταία του προσπάθεια με 1:46.168, έχει όμως ποινή πέντε θέσεων και από την pole position στον αγώνα του Grand Prix Βελγίου θα εκκινήσει ο Leclerc.

Αποτελέσματα GP Βελγίου QP 

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles