spot_img

GP Βελγίου QP: Verstappen από άλλο πλανήτη, στην pole o Sainz

O Carlos Sainz είναι αυτός που θα εκκινήσει από την pole position το GP Βελγίου, παρά το γεγονός πως στο QP o Max Verstappen ήταν ταχύτερος όλων.

Ο Max Verstappen ήταν μακράν ο ταχύτερος οδηγός στις κατατακτήριες, όμως με την ποινή που θα λάβει στη σειρά εκκίνησης, η pole position πήγε στον Carlos Sainz με Ferrari.

Η Red Bull Racing στα χέρια του Max Verstappen ήταν και πάλι το ταχύτερο μονοθέσιο, ο οποίος ήταν ο μόνος που κατέβηκε κάτω από το 1:44. Ο Ολλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:43.665, όντας 0,632s ταχύτερος από το 2ο οδηγό. Αυτός δεν ήταν ο teammate του, με την αυστριακή ομάδα να μην είναι κερδισμένη για την αυριανή πρώτη σειρά εκκίνησης. Η πρώτη θέση στο αυριανό grid πήγε στον Carlos Sainz με Ferrari, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Ισπανός νίκησε το Sergio Perez με Red Bull Racing, τον οποίο και θα έχει δίπλα του αύριο όταν θα σβήσουν τα κόκκινα φώτα.

Η Alpine είχε πολύ καλή επίδοση, με τον Esteban Ocon να καταλαμβάνει την 5η θέση και το Fernando Alonso να έπεται στην 6η. Οι δύο Mercedes των Lewis Hamilton και George Russell ήταν στις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα. Ο Alex Albon με Williams πλασαρίστηκε στην 9η θέση, με το Lando Norris με McLaren να καταλήγει δέκατος.

Ο Daniel Ricciardo με McLaren έμεινε στην 11η θέση, με τον Pierre Gasly με Alpha Tauri να έπεται στη 12η θέση. Ο Zhou Guanyu με Alfa Romeo βρέθηκε στη 13η θέση και είχε πίσω του στις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα τους Lance Stroll (Aston Martin) και Mick Schumacher (Haas).

Ο Sebastian Vettel με Aston Martin έχασε μόλις για 0,002s την πρόκριση στο Q2 κι έμεινε στη 16η θέση. Τις θέσεις 17-20 κατέλαβαν, κατά σειρά, οι Nicholas Latifi (Williams), Kevin Magnussen (Haas), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) και Valtteri Bottas (Alfa Romeo).

Το GP Βελγίου έχει ώρα εκκίνησης τις 15:00 Ελλάδος και το grid θα διαφοροποιηθεί αρκετά, μετά την εφαρμογή των ποινών.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Q1

Αμετάβλητες έμειναν οι καιρικές συνθήκες, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να παραμένουν στους 15 και 20 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα. Η διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά 25 λεπτά, λόγω επισκευών σε προστατευτική μπαριέρα στο sector 2.

Ο πρώτος που έκανε χρόνο ήταν ο Schumacher, που γύρισε στο 1:47.929. Ο Verstappen τέθηκε επικεφαλής με χρόνο 1:44.581, με το Sainz στη 2η θέση να απέχει 0,469s από τον ίδιο. Οι Perez και Leclerc ακολουθούσαν, με τις Alpine των Ocon και Alonso να είναι στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα. Η τελική πεντάδα, παράλληλα, είχε τους Stroll, Latifi, Schumacher, Zhou και Bottas.

Μετά από μία «στάση» στα pit, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για την τελευταία τους προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίσουν την πρόκριση στο Q2. Ο Bottas δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, καθώς έχει ποινή για τη σειρά εκκίνησης. Οι Stroll και Schumacher μπήκαν στους πρώτους 15 της κατάταξης, ενώ εκτός αυτής βρέθηκαν οι teammate τους, Vettel και Magnussen. Εντυπωσιακό χρόνο έκανε ο Albon, που ανέβηκε στην 6η θέση, ενώ κα ο Zhou κατάφερε να βρεθεί 11ος. Αυτός που έπεσε στην τελική πεντάδα ήταν ο Tsunoda, που είχε ένα έντονο μπλοκάρισμα στο τελευταίο chicane.

Εκτός συνέχειας για τις κατατακτήριες τέθηκαν, λοιπόν, οι Vettel, Latifi, Magnussen, Tsunoda και Bottas.

Q2

Από νωρίς οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για να σημειώσουν ανταγωνιστικό χρόνο και να προκριθούν στη συνέχεια της διαδικασίας. Οι Verstappen έκαναν και πάλι «κατάληψη στην κορυφή, με το Sainz να είναι 3ος, όλοι τους με χρησιμοποιημένο σετ soft ελαστικών. Ο Leclerc χρησιμοποίησε το slipstream του teammate του, όμως έκανε λάθος στο τελευταίο chicane κι έπεσε 6ος, πίσω από τους Ocon και Norris.

Η πίστα έμεινε άδεια για λίγες στιγμές, καθώς όλοι οι οδηγοί περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να βγουν για την τελευταία τους προσπάθεια. Εκτός του Ricciardo, που δε βγήκε για χρόνο προς ώρας στο Q2, οι Albon, Zhou, Stroll και Schumacher ήταν, επίσης, εκτός δεκάδας.

Εκτός των δύο Red Bull Racing, που έμειναν στα pit, οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με νέο σετ soft ελαστικών, με τους Ocon και Norris να είναι οι εξαιρέσεις. Ο Leclerc ανέβηκε στην κορυφή με χρόνο 1:44.551, ενώ οι Hamilton και Russell ανέβηκαν στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα. Ο Albon έκανε και πάλι την υπέρβαση, σημειώνοντας το 10ο χρόνο και άφησε εκτός του Q3 τον Gasly.

Εκτός της τελευταίας περιόδου των κατατακτηρίων έμειναν οι Ricciardo, Gasly, Zhou, Stroll και Schumacher.

Q3

Για την πρώτη προσπάθεια των οδηγών, οι Hamilton, Russell, Alonso, Norris, Albon και Leclerc είχαν χρησιμοποιημένο σετ, οι υπόλοιποι 4 οδηγοί νέο. Ο Verstappen «έσπασε» τα χρονόμετρα, γυρνώντας στο 1:43.665, ο Sainz πέρασε τον Perez για 0,165s και ήταν στη 2η θέση. Ο Leclerc έμεινε στην 4η θέση, οι Ocon και Norris ακολουθούσαν, ενώ οι Russell και Hamilton είχαν ανάμεσά τους τον Albon στην 8η θέση. Ο Alonso έκανε λάθος στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του και μπήκε εκ νέου στα pit πριν ολοκληρώσει το γύρο του.

Για τον τελευταίο χρονομετρημένο γύρο, όλοι οι οδηγοί έβαλαν νέο σετ soft ελαστικών. Ο Verstappen, παραδόξως, δε βγήκε στην πίστα για να δώσει slipstream στον teammate του, Perez. Ο Μεξικανός, αλλά και ο Sainz έκαναν λάθη στις προσπάθειές τους, κάτι που σημαίνει πως ο Ισπανός εξασφάλισε την pole position. Ο Verstappen και ο Leclerc έμειναν στην πρώτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, εφόσον δεν έκαναν γρήγορο γύρο. Η Alpine είχε πολύ καλές επιδόσεις, με τους Ocon και Alonso να εξασφαλίζουν τις θέσεις 5 και 6. Η Mercedes έμεινε πίσω από τη γαλλική ομάδα, με το Hamilton να είναι ταχύτερος του Russell. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Albon και Norris.

Αποτελέσματα QP GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles