spot_img

Sainz: «Με αγχώνει η απόδοση της Red Bull»

Ο Carlos Sainz δήλωσε χαρούμενος για την pole position στο Grand Prix Βελγίου και παράλληλα άκρως προβληματισμένος με την άκρως βελτιωμένη εμφάνιση της Red Bull Racing. 

Η Red Bull Racing μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα όπως όλα δείχνουν θα έχει το πάνω χέρι από πλευρά απόδοσης. Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου, ο οποίος ήταν ταχύτερος κατά έξι δέκατα από τον χρόνο του Sainz. Ο Ολλανδός όμως έχοντας δεχθεί ποινές θέσεων θα εκκινήσει στον αγώνα τις Κυριακής από τις τελευταίες θέσεις.

Την pole position του Grand Prix Βελγίου πάει επομένως στον Sainz και για δεύτερη φορά στην σεζόν θα εκκινήσει από την κορυφή του grid. Ο Ισπανός αν και έμεινε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα αυτό, δήλωσε πως η ομάδα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να καλύψει το κενό της απόδοσής της με την Red Bull.

«Είναι μεν ευχάριστο που θα ξεκινήσω από την pole position αύριο, αλλά δεν είμαι και τόσο χαρούμενος με την διαφορά μας από το Max και την Red Bull αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να ψάξουμε καλά να βρούμε γιατί η Red Bull είναι τόσο γρήγορη σε αυτή την πίστα και που υπολείπουμε σε σχέση με αυτούς. Είναι θετικό όμως που θα εκκινήσουμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε από εκεί για την νίκη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 ο Ισπανός είχε την βοήθειά του teammate του Charles Leclerc, που θα εκκινήσει επίσης από τις τελευταίες θέσεις λόγω ποινών. Ο Sainz όμως δυσκολεύτηκε να κρατήσει καθαρή την αγωνιστική γραμμή του με αποτέλεσμα να μην βελτιώσει τον χρόνο της πρώτης προσπάθειάς του. 

Ο οδηγός της Scuderia Ferrari έκλεισε τις δηλώσεις του τονίζοντας πως η εικόνα στον αγώνα της Κυριακής αναμένεται και ελπίζει να είναι διαφορετική. 

«Η πρώτη μου προσπάθεια στο Q3 ήταν πιο καλή είχα πιο καθαρή γραμμή. Στον γύρο εξόδου από τα pit έγινε ένα μπέρδεμα ποιος θα ξεκινήσει πρώτος χρονομετρημένη προσπάθεια και στο τέλος αναγκάστηκα να ξεκινήσω προσπάθεια χωρίς καμία βοήθεια μπροστά. Ο γύρος ήταν αρκετά καλός για την δεύτερη θέση και ήξερα ότι ήταν αρκετός για να μου δώσει την pole. Με προβληματίζει όμως η μεγάλη διαφορά μας από το Max και την Red Bull και με αγχώνει πως θα εξελιχθεί αύριο ο αγώνας. Πιστεύω ο ρυθμός αγώνα μας είναι καλύτερος από αυτόν τον κατατακτηρίων και θεωρώ σίγουρα κάτι μπορούμε να βρούμε για βελτίωση». 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles