spot_img

GP Βελγίου FP3: Ταχύτερος όλων ο Perez, εξοδος για τον Leclerc

O Sergio Perez ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Βελγίου, με τη Red Bull Racing Να δείχνει σε εξαιρετική φόρμα κάνοντας το 1-2. 

Η Red Bull Racing ήταν και πάλι φανερά το ταχύτερο μονοθέσιο στους χρόνους, με το Sergio Perez να βελτιώνει την απόδοσή του και να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση της κατάταξης του FP3.

Ο καιρός ήταν ο ίδιος με τη χθεσινή ημέρα, υπήρχε συννεφιά στην πίστα και μικρό ενδεχόμενο βροχής. Οι θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος ήταν στου 15 και 20 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά βγήκαν περίπου οι μισοί οδηγοί στην πίστα, με διαφορετικές επιλογές ελαστικών. Ο Albon βρέθηκε προσωρινά στην πρώτη θέση. Με τη συμπλήρωση 7 λεπτών, η Alfa Romeo ανέβηκε στην κορυφή, με το Zhou να προηγείται με 0,127s του Bottas έχοντας κατέβει στο 1:47.795. Μετά από 15 λεπτά, η Ferrari βρισκόταν ακόμα στο pitlane, χωρίς χιλιόμετρα στο FP3.

Η Aston Martin ανέβηκε με τους Stroll και Vettel στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα. Ο Magnussen, με τη σειρά του, στην πρώτη του γρήγορη προσπάθεια σημείωσε τον 3ο ταχύτερο χρόνο. Η Ferrari κοντά στο μέσο της διαδικασίας εστίασε στην προσομοίωση κατατακτηρίων, με το Sainz να είναι ταχύτερος του Leclerc κατά 0,429s στο 1-2 της ιταλικής ομάδας. Ο Albon ανέβηκε και πάλι στη 2η θέση, παρόλο που είχε ένα λάθος στο sector 2.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο Hamilton, με τη σειρά του, πλασαρίστηκε στην 4η θέση, όμως είχε 0,9s διαφορά από την κορυφή. Ο Perez έφερε τη Red Bull Racing και πάλι στην κορυφή με χρόνο 1:45.972 και ο Leclerc ανέβηκε στην 3η θέση, κάνοντας ένα μικρό λάθος. Ο Verstappen παράτησε την πρώτη προσπάθειά του λόγω κίτρινης σημαίας στο sector 3. Λίγο μετά τη συμπλήρωση 40 λεπτών, όμως, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:45.480.

Στο τελευταίο τέταρτο, οι οδηγοί έκαναν την τελευταία τους προσομοίωση για τις κατατακτήριες και διαμόρφωσαν την τελική κατάταξη. Περίπου 9 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του FP3, ο Leclerc είχε μία έξοδο στο sector 2 και ακούμπησε ελάχιστα τα προστατευτικά ελαστικά, αποφεύγοντας τα χειρότερα. Αυτό έφερε την κόκκινη σημαία για λίγα λεπτά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Red Bull Racing έκανε το 1-2, με το Sergio Perez ταχύτερο όλων με 1:45.047 και το Max Verstappen στα 0,137s πίσω του. Ο Carlos Sainz με Ferrari βρέθηκε στην 3η θέση στα 0,777s πίσω από την κορυφή. Πολύ καλές επιδόσεις είχαν οι Lando Norris με McLaren και Fernando Alonso με Alpine, οι οποίοι ανέβηκαν στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα. 

Ο George Russell (Mercedes) ήταν στην 6η θέση, μπροστά από τον Charles Leclerc με Ferrari, που έμεινε στην 7η θέση. Ο Sebastian Vettel με Aston Martin σκαρφάλωσε στην 8η θέση, με τους Esteban Ocon με Alpine και Pierre Gasly με Alpha Tauri να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο Daniel Ricciardo με McLaren ήταν στην 11η θέση, με το Lewis Hamilton (Mercedes) να περιορίζεται στη 12η. Η Williams είχε τους Nicholas Latifi και Alex Albon στις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα, ενώ ακολουθούσε ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo στη 15η θέση. Η τελική πεντάδα αποτελούταν από τους Lance Stroll (Aston Martin), Kevin Magnussen (Haas), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Zhou Guanyu (Alfa Romeo) και Mick Schumacher (Haas).

Αποτελέσματα FP3 GP Βελγίου

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles