spot_img

GP Βραζιλίας FP1: O Sainz στην κορυφή με την ταχύτερη Ferrari

O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Βραζιλίας, με τη Scuderia Ferrari να κάνει το 1-2 σε μία παράξενη περίοδο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίχθηκε το FP1 του Grand Prix Βραζιλίας της Formula 1, η μοναδική περίοδος δοκιμών που είχαν στη διάθεσή τους οι οδηγοί. Τα 60 λεπτά δράσης στο Ιντερλάγκος δεν ήταν αρκετά για τις ομάδες ώστε να στήσουν κατάλληλα τα μονοθέσιά τους και να κάνουν τις προσομοιώσεις που είδαν, καθώς ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές.

Ταχύτερος στο FP1 ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. O Ισπανός σημείωσε το 1:11,732 και ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Charles Leclerc. Η Scuderia Ferrari έκανε το 1-2, ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι πολύ κοντά.

Ο George Russell της Mercedes-AMG ήταν 3ος με την ταχύτερη επίδοσή του να γίνεται με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Τέταρτος ήταν ο Nico Hulkenberg της Haas, ενώ ο Alex Albon της Williams ολοκλήρωσε την πρώτη 5άδα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 


Τόσο ο 6ος Lance Stroll της Aston Martin, όσο και ο 7ος Pierre Gasly της Alpine σημείωσαν την ταχύτερη τους επίδοση με τη μεσαία γόμα ελαστικών στο FP1, ενώ 8ος ήταν ο Guanyu Zhou της Alfa Romeo. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Logan Sargeant και Kevin Magnussen.

Συνολικά είχαμε επτά διαφορετικές ομάδες στις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης. Από αυτές απουσίασαν οι Red Bull Racing και McLaren. Οι «ταύροι» δεν στόχευσαν σε ανταγωνιστικά περάσματα. Ωστόσο στη McLaren εγκατέλειψαν την τελευταία στιγμή τα γρήγορα περάσματά τους με τη μαλακή γόμα, τα οποία ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά.

Προβλήματα στη διαδικασία είχαν οι Nico Hulkenberg και Logan Sargeant. Ο οδηγός της Haas είχε απώλεια ισχύος έπειτα από ένα άτσαλο πέρασμα στο κερμπ στην έξοδο της στροφής 4. Από την άλλη, ο οδηγός της Williams υπέστη αστοχία ανάρτησης λίγα λεπτά πριν το τέλος του FP1.

Αποτελέσματα FP1 GP Βραζιλίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles