spot_img

Verstappen: «Πρέπει να ξεφορτωθούμε τα Σπριντ»

Ο Max Verstappen,  από το 2021 που θεσπίστηκε ο θεσμός των Αγώνων Σπριντ, έχει εκφράσεις πολλές φορές την αντίθεση του με αυτό το format. Ενόψει του Grand Prix Βραζιλίας, το οποίο είναι επίσης Grand Prix με Αγώνες Σπριντ, ο Ολλανδός ζητάει από την FIA να τα καταργήσει εντελώς.

Ο Max Verstappen για ακόμη μια φορά επέκρινε τον θεσμό των Αγώνων Σπριντ, τον οποίο υιοθέτησε η Formula 1 τα τελευταία δύο χρόνια. Φέτος, τα Σπριντ έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, σε έξι συνολικά, με το πιο πρόσφατο να λαμβάνει μέρος στο Grand Prix ΗΠΑ. Εκεί είδαμε τους Charles Leclerc και Lewis Hamilton να αποκλείονται απ’ τον αγώνα της Κυριακής, καθώς η σανίδα ρητίνης που βρίσκεται στο δάπεδο των μονοθεσίων είχε φθαρεί περισσότερο απ’ το επιτρεπτό. 

Ο Verstappen, ο οποίος είναι επί μακρόν επικριτής της μορφής sprint, υποστηρίζει ότι τέτοια προβλήματα δεν θα προέκυπταν εάν η Formula 1 ακολουθούσε το παραδοσιακό της πρόγραμμα. Αναλυτικότερα, δήλωσε.

«Πρέπει απλά να ξεφορτωθούμε τα Σαββατοκύριακα με Αγώνες Σπριντ και έπειτα ο καθένας θα μπορεί να στήνει το μονοθέσιο του κανονικά. Δεν θα είχε συμβεί [ο αποκλεισμός των Hamilton, Leclerc] αν είχαμε ένα κανονικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο όταν έχουμε ένα Σαββατοκύριακο sprint, όπου τα πάντα είναι τόσο βιαστικά μεταξύ του FP1 και των κατατακτηρίων. Από την πλευρά μας, νομίζω ότι πήγαμε αρκετά πιο συντηρητικά, αλλά αυτό είναι καλύτερο από το ανάποδο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 

Η F1 εξελίσσει, διαχρονικά, τους τεχνικούς κανονισμούς σε συστηματική βάση, με την τελευταία σημαντική αλλαγή να έρχεται πέρυσι. Μια νέα αλλαγή κανονισμών έχει οριστεί για το 2026, όμως ο Verstappen ισχυρίζεται ότι οι νέοι κανόνες απλώς θα μεγαλώσουν τις διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Πιο συγκεκριμένα:

«Γιατί πρέπει να προσπαθήσουμε να εφεύρουμε κάτι; Νομίζω ότι το προϊόν μας λειτουργεί εάν βεβαιωθούμε ότι τα μονοθέσια είναι ανταγωνιστικά και ότι οι κανόνες θα παραμείνουν ίδιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί πάντα εφευρίσκουμε νέα πράγματα; Ακούγεται σχεδόν σαν τρέλα ότι ‘α, πρέπει να σκαρφιστούμε κάτι νέο’. Στο ποδόσφαιρο δεν αλλάζουν τους κανόνες, ούτε σε άλλα αθλήματα. Είναι έτσι εδώ και 100 χρόνια. Γιατί ξαφνικά χρειάζεται να βρούμε άλλα πράγματα για να προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο διασκεδαστικούς τους αγώνες; Νομίζω ότι αν έχεις έναν καλό αγώνα στα χέρια σου με τα μονοθέσια να είναι κοντά το ένα στο άλλο, τότε δεν χρειάζεσαι την μορφή sprint».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles