spot_img

GP Βραζιλίας FP2: Μάχη Mercedes, Ferrari στα χιλιοστά και ταχύτερος ο Bottas

O Valtteri Bottas έκανε την έκπληξη στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με τον ταχύτερο χρόνο, με τη Mercedes να κάνει το 1-2.

Ο Φινλανδός βρήκε το κάτι παραπάνω και έφερε τη Mercedes στη κορυφή της κατάταξης, με τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο FP2. Με φρέσκο σετ της super-soft γόμας, ο Bottas έγραψε το 1:08.846 για να πάρει τη 1η θέση και το ψυχολογικό αβαντάζ. Η Mercedes χαμογέλασε εις διπλούν, με τον Lewis Hamilton να ολοκληρώνει στη 2η θέση, 0.003s πιο αργός από τον teammate του. Μπορεί οι πρωταθλητές να έκαναν το 1-2, όμως ο Sebastian Vettel έκλεισε στη 3η θέση, 0.073s πίσω από τον οδηγό της Mercedes, πράγμα που σημαίνει πως τους τρεις πρώτους τους χωρίζει διαφορά μικρότερη του ενός δεκάτου.

Ο Daniel Ricciardo πήρε τη 4η θέση, με τα 0.3s διαφορά να αφήνουν ένα μικρό χαμόγελο στην Red Bull, ενώ ο Max Verstappen που έμεινε στη 5η θέση είχε κίνηση στον ταχύτερο γύρο του και σίγουρα μπορούσε να βρεθεί πιο πάνω. Ο Kimi Raikkonen έκλεισε τη πρώτη 6άδα ως ο πιο αργός από όλους.

Όσον αναφορά το ρυθμό αγώνα, η Ferrari είχε το πάνω χέρι την Παρασκευή, όμως είχε πιο έντονη φθορά από τους άμεσους ανταγωνιστές της. Προβλήματα αντιμετώπισε και η Mercedes, αλλά μόνο στη περίπτωση του Hamilton και σε σημείο πιο αργά απ’ότι τα κόκκινα μονοθέσια. Η ταχύτητα σημαίνει πολύ λιγότερα στις ελεύθερες δοκιμές, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η συλλογή δεδομένων για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου. Σε αντίθεση επίσης με το FP1, ο Vettel είχε και την υψηλότερη τελική, ενώ η Mercedes έχασε αρκετά στο τομέα αυτό.

Ο Romain Grosjean ήταν στην 7η θέση ως ο Best of the Rest, μπροστά από τον Charles Leclerc σε μια Sauber η οποία βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο. Τη 10άδα έκλεισαν οι Kevin Magnussen και Esteban Ocon, με τον Γάλλο να κλείνει και πάλι τη 10άδα.

Για την Toro Rosso, o Pierre Gasly ήταν στη 12η θέση με τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda, μπροστά από τον Fernando Alonso με την McLaren για μόλις 0.002s. O Carlos Sainz έμεινε στην 14η θέση ως η ταχύτερη Renault, ενώ η ταχύτερη Wiliams ήταν στη 16η με τον Sergey Sirotkin. Αν δούμε τη διαφορά ανάμεσα στους οδηγούς, ο πρώτος από τον 19ο έχουν απόσταση 1.888s.

O Nico Hulkenberg ήταν ο μεγάλος άτυχος της ημέρας, καθώς είχε έξοδο στην αρχή της διαδικασίας στη τελευταία στροφή και βρέθηκε στις μπαριέρες πατώντας εκτός πίστας.

Ο καιρός και πάλι ήταν υπέρ των ομάδων, με τα σύννεφα να κοιτούν με επιμονή πάνω από τη πίστα. Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με το FP3, με τη πιθανότητα βροχής να είναι και πάλι αρκετά υψηλή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles