spot_img

GP Βραζιλίας FP3: Έσπασε το ρεκόρ πίστας ο Vettel, προβλήματα για Hamilton

O Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, έχοντας άνετη διαφορά από τους ανταγωνιστές του.

Το Σάββατο ξεκίνησε με τον καλύτερο για την Ferrari και τον Γερμανό, καθώς έγραψε τον ταχύτερο γύρο στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Με φρέσκο σετ της super-soft γόμας στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, έγραψε το 1:07.948 και πήρε την 1η θέση και το απόλυτο ρεκόρ πίστα για την ώρα. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Lewis Hamilton με την Mercedes για 0.217s, με τον Βρετανό να αντιμετωπίζει προβλήματα με το μονοθέσιο του στο FP3, με καπνούς να βγαίνουν από το πίσω μέρος, όμως δεν φάνηκε να είναι κάτι αρκετά σοβαρό. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Valtteri Bottas, ενώ ο Kimi Raikkonen έμεινε στην 4η θέση, μισό δευτερόλεπτο πιο αργός.

Μέχρι στιγμής, τα κόκκινα μονοθέσια φαίνεται να έχουν το προβάδισμα και τον Vettel να είναι το φαβορί για την pole position σήμερα. H Ferrari δεν κυριαρχεί μόνο στα χρονόμετρα, μιας και στη πρώτη 10άδα, πέντε μονοθέσια με δικό της κινητήρα βρίσκονται εκεί και μόνο θετικό μπορεί να είναι αυτό για τους ιταλούς και τη δυναμική της κινητήριας μονάδας τους.

Οι δύο Red Bull ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6, ενώ οι δύο Haas έδειξαν και πάλι δυνατές ολοκληρώνοντας στις θέσεις 7 και 8 ως Best of the Rest. O Pierre Gasly έφερε τη Toro Rosso στη 10άδα, ενώ ο Charles Leclerc έμεινε 10ος.

Μέτρια περίοδος τόσο για την Renault αλλά και την RP Force India, ενώ και σήμερα οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Ο 7ος Magnussen είναι λιγότερο από 1s ταχύτερος από τον Sergio Perez που έμεινε στη 19η θέση. Απογοητευτικό FP3 για την McLaren, που ήταν πιο αργή από την Williams.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles