spot_img

H Alpine προειδοποιεί άπαντες για το 2023

Η ομάδα της Alpine υποστηρίζει πως έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο στο αγωνιστικό πακέτο τους για το 2023 και ευελπιστούν να ανταγωνιστούν την κορυφή της Formula 1.

Χωρίς αμφιβολία η Alpine είναι μια από τις ομάδες του grid που άλλαξε δραματικά και θετικά την εικόνα της από τις χειμερινές δοκιμές πριν το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι σήμερα. Όπως όλα δείχνουν η ομάδα θα τερματίσει στην… αφρόκρεμα του midfield και στοχεύει την επόμενη σεζόν να ακολουθήσει στενά πίσω από τα χνάρια των Red Bull Racing, Scuderia Ferrari και Mercedes-AMG.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Alpine, Alan Permane, μίλησε για το πρόγραμμα αναβαθμίσεων με στόχο να φέρουν την απόδοση της ομάδας στο επόμενο επίπεδο το 2023.

«Οι αναβαθμίσεις είναι σαφώς καλύτερες και αυτό είναι πολύ συναρπαστικό. Φέτος είχαμε κάποια θέματα αξιοπιστίας, ήταν όμως κάτι το οποίο είχαμε λάβει υπόψη μας από την αρχή. Κάναμε μια μεγάλη αλλαγή στον κινητήρα και το κιβώτιο. Ξέραμε ότι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα και πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αλλά κερδίσαμε αρκετή απόδοση και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον πως εξελίχθηκε η κατάσταση».

Η Alpine θα μπορούσε να είχε διευρύνει την διαφορά στο midfield εάν δεν μετρούσε εγκαταλείψεις με προβλήματα στην μονάδα ισχύος. Χαρακτηριστικά, στο Grand Prix Σιγκαπούρης η ομάδα είδε μέσα σε λίγους και τα δυο μονοθέσια της να εγκαταλείπουν. Όπως τόνισε όμως ο Permane στην συνέχεια η ομάδα έχει βελτιωθεί σε πολλά κομμάτια.

«Αυτή ήταν η τέταρτη εκδοχή στο πάτωμα του μονοθεσίου και στο Austin θα φέρουμε την εκδοχή 4Β. Έχουμε μια ακόμα αναβάθμιση, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο αυτή. Έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στην αεροδυναμική σήραγγα και συνέχεια βρίσκουμε περισσότερα στοιχεία. Είχαμε σχεδιάσει από πριν να φέρουμε αναβαθμίσεις στην Σιγκαπούρη, αλλά τελικά φέραμε τις διπλάσιες από αυτές που περιμέναμε».

Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 η Alpine βρίσκεται στην 4η θέση με 143 βαθμούς μπροστά από την McLaren με 130.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles