spot_img

Τα σενάρια τίτλου για τον Bagnaia στη Μαλαισία

Διαβάστε παρακάτω πώς ο Pecco Bagnaia μπορεί να στεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP στη Μαλαισία. 

Ο επόμενος αγώνας του Παγκοσμιου Πρωταθλήματος MotoGP θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (21-23 Οκτωβρίου) στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας και θα είναι ο προτελευταίος της φετινής σεζόν.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβατών του MotoGP μετά τον αγώνα της Αυστραλίας, ο Πέκο Μπανάια προηγείται με διαφορά 14 βαθμών του Φάμπιο Κουαρταραρό και στη Σεπάνγκ θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει τον τίτλο.

Στο MotoGP βαθμολογούνται οι 15 πρώτοι αναβάτες, με τον νικητή να παίρνει 25 βαθμούς, τον δεύτερο 20 β., τον τρίτο 16 β., τον τέταρτο 13 β.. τον πέμπτο 11β. κ.ο.κ.

Έτσι, για να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα ο Πέκο Μπανάια πριν από τον τελευταίο αγώνα, που θα γίνει στη Βαλένθια, θα πρέπει στο επόμενο GP να πάρει 11 βαθμούς περισσότερους από τον Φάμπιο Κουαρταραρό και απλώς να μην πάρει ο Αλέιξ Εσπαργκαρό πάνω από 2 βαθμούς περισσότερους από τον Ιταλό της Ducati.

Πιο αναλυτικά, για να πάρει ο Πέκο Μπανάια τοπρωτάθλημα πρέπει:

– Να κερδίσει τον αγώνα και ο Κουαρταραρό να τερματίσει 4ος ή πιο κάτω.
– Να έρθει 2ος και ο Κουαρταραρό να τερματίσει από την 7η θέση και κάτω
– Να έρθει 3ος και ο Κουαρταραρό να τερματίσει από την 11η θέση και κάτω
– Να έρθει 4ος και ο Κουαρταραρό να τερματίσει από την 14η θέση και κάτω
– Να τερματίσει 5ος και ο Κουαρταραρό να μη βαθμολογηθεί

Αν ο Μπανάια τερματίσει από την 6η θέση και κάτω,το πρωτάθλημα θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια. Το ίδιο θα συμβεί αν ο Φάμπιο Κουαρταραρό ανέβει στο βάθρο στη Μαλαισία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Ιταλού. Όσο για τον Αλέιξ Εσπαργκαρό, για να παραμείνει στη μάχη του τίτλου θα πρέπει να σκοράρει 2 βαθμούς παραπάνω από τον Μπανάια.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 στο Youtube.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles