spot_img

MotoGP, Μαλαισία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Μετά την ανατροπή στην κορυφή του Πρωταθλήματος στο MotoGP, η διοργάνωση μεταφέρεται στη Μαλαισία για τον προτελευταίο αγώνας της χρονιάς και παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα του τριημέρου.

Το φετινό Πρωτάθλημα του MotoGP εξελίσσεται σε «θρίλερ» για τον Τίτλο στους αναβάτες, καθώς στον περασμένο αγώνα υπήρξε αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Francesco Bagnaia, παρόλο που τερμάτισε στην 3η θέση στο GP Αυστραλίας, τέθηκε επικεφαλής στο Πρωτάθλημα, μετά την τρίτη φετινή εγκατάλειψη του Fabio Quartararo. Ο Γάλλος βρίσκεται, πλέον, στη 2η θέση στους 14 πόντους πίσω από τον Ιταλό αναβάτη της Ducati και είναι δύσκολο, πλέον, να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία.

Η διοργάνωση του MotoGP μεταφέρεται, το ερχόμενο τριήμερο, στη Μαλαισία και την πίστα της Sepang. Πρόκειται για μία πίστα η οποία ήταν έτοιμη το 1998 και, από την επόμενη χρονιά, το GP Μαλαισίας διεξάγεται ανελλιπώς εκεί μέχρι το 2019, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας Covid-19. Εκεί, ωστόσο, γράφτηκε ίσως η πιο «μαύρη σελίδα» στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP το 2011, καθώς στον αγώνα της εν λόγω σεζόν σκοτώθηκε ο Ιταλός αναβάτης Marco Simoncelli.

Το Sepang International Circuit, όπως είναι η επίσημη ονομασία της πίστας, έχει μήκος 5,543 χιλιόμετρα και αποτελείται από 15 στροφές, εκ των οποίων οι 5 είναι αριστερές και οι 10 δεξιές. Στους 21 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στη συγκεκριμένη πίστα, με εξαίρεση το 2011, όπου και δεν ολοκληρώθηκε μετά το δυστύχημα του Simoncelli, υπάρχουν είκοσι, επί της ουσίας, επίσημα αποτελέσματα. Ο αναβάτης που μετρά τις περισσότερες νίκες στο Sepang International Circuit είναι ο Valentino Rossi με 6, ακολουθεί ο Dani Pedrosa με τρεις. Στις δύο νίκες βρίσκονται οι Casey Stoner, Andrea Dovizioso, Marc Marquez, καθώς και ο Kenny Roberts Jr. Επίσης, από τους εν ενεργεία αναβάτες έχει κερδίσει και ο Maverick Vinales. Αναφορικά με τις ομάδες, η Honda προηγείται με 7, η Yamaha έπεται με 6 και η Ducati έχει 5 νίκες, με τη Suzuki να έχει κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες.

Η τηλεοπτική μετάδοση όλων των περιόδων του MotoGP θα πραγματοποιηθεί από το κανάλι Cosmote Sports 5.

Πρόγραμμα Grand Prix Μαλαισίας

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

05:50-06:35 | 1η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP1)

10:05-10:50 | 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP2)

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

05:50-06:35 | 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP3)

09:25-09:55 | 4η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP4)

10:05-10:45 | Κατατακτήριες δοκιμές (Qualifying)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

05:40-06:00 | Warm-Up

10:00 | Αγώνας (Race)

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles