spot_img

MotoGP, ΗΠΑ: Ο Marini κυρίαρχος στο FP1

O Luca Marini της Mooney VR46 ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο FP1 του GP ΗΠΑ, τον τρίτο αγώνα του MotoGP για το 2023. 

Το τρίτο αγωνιστικό τριήμερο του MotoGP ξεκίνησε, με αναβάτες και ομάδες να ρίχνονται στη μάχη του GP ΗΠΑ στο FP1. Η απαιτητική διαδρομή του Τέξας έβαλε δύσκολα σε όλους, με τον απρόλεπτο καιρό να… ανακατεύει την τράπουλα.

Ταχύτερος μετά τα πρώτα 45 λεπτά ήταν ο Luca Marini της ομάδας του Valentino Rossi. Ο Ιταλός σημείωσε το 2:03,250 και ήταν 0,150 δευτ. ταχύτερος του Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha. Αμφότεροι έδειξαν να έχουν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους και απέφυγαν τα λάθη. Στην 3η θέση ήταν ο Johann Zarco της Pramac Racing, o οποίος θέλει να δει βελτίωση σε στεγνές συνθήκες με την GP23.

Στην 4η θέση της κατάταξης ήταν ο Alex Marquez, ο οποίος επιβεβαιώνει προς ώρας πως η απόδοσή του στην Αργεντινή πριν δύο εβδομάδες δεν ήταν… πυροτέχνημα. Ακολούθησε ο Jack Miller της KTM, o οποίος λατρεύει να οδηγεί στην πίστα του Τέξας.

Ο Jorge Martin ήταν 6ος μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Pecco Bagnaia, ο οποίος δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και ήταν ο πιο τελευταίος αναβάτης της Ducati που βρέθηκε εντός της πρώτης 10άδας. Ο Maverick Vinales ήταν 8ος, ενώ ακολούθησαν οι Takaaki Nakagami και Brad Binder.

Η δράση συνεχίζεται στις 23:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη και κρίσιμη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Εάν οι ουρανοί «ανοίξουν», τότε τα αποτελέσματα του FP1 θα ορίσουν ποιοι θα συμμετάσχουν στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Ορισμένοι εύχονται να μείνει μακριά η βροχή. Ανάμεσά τους ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Marco Bezzechi, ο οποίος είχε πτώση στη στροφή 11 του FP1. O Miguel Oliveira επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του στην Πορτογαλία. Μπορεί τώρα να ήταν εκτός 10άδας, όμως ήταν από τους λίγους που δεν χρησιμοποίησαν δεύτερο φρέσκο σετ ελαστικών στο τέλος της διαδικασίας.

Αποτελέσματα FP1 GP ΗΠΑ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles