spot_img

H Aston Martin ψάχνει λύσεις για να επιστρέψει στο βάθρο

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, μίλησε για το πλάνο της ομάδας να αναβαθμίσει το αγωνιστικό πακέτο της AMR23 και τις ρεαλιστικές τους προσδοκίες για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Η Aston Martin έκανε φέτος ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα, ξεκάθαρα το πιο ανταγωνιστικό της έως τώρα στη Formula 1. Η AMR23 ειδικά στην αρχή της σεζόν ήταν ένα από τα πιο γρήγορα μονοθέσιο του grid και ο Fernando Alonso πέτυχε έξι βάθρα στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος. Η Βρετανική ομάδα είναι στην 3η θέση στην κατάταξη των Κατασκευαστών μόλις πέντε βαθμούς μπροστά από τη Scuderia Ferrari. Στους τελευταίους αγώνες όμως και με τις Mercedes-AMG και McLaren να βελτιώνουν αισθητά της απόδοσή τους εντός πίστας, η ομάδα βρέθηκε να ακολουθεί λάθος δρόμο στην εξέλιξη του μονοθεσίου της.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Aston Martin, Mike Krack, παρά τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί έχει μείνει ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα απόδοσή τους.

«Καλό είναι να αποφεύγεις να φέρνεις αναβαθμίσεις μόνο και μόνο για να φέρεις κάποια αναβάθμιση χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή. Σπαταλάς άδικα χρήματα από το cost cap και είναι σημαντικό να καταλάβεις τι θέλεις να πετύχεις πριν το κάνεις και με το ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε μπορούμε να περιμένουμε τη σωστή στιγμή για τις αναβαθμίσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κόλπο να πετυχαίνεις πάντα. Έχουμε ένα πρόγραμμα αναβαθμίσεων που βασίζεται στην εξέλιξη του μονοθεσίου και μένουμε προσηλωμένοι σε αυτό. Εννοείται πρέπει να δούμε ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουμε ανάλογα με το πώς θα πάνε τα πράγματα αλλά γενικά τρέχουμε έναν αγώνα αναβαθμίσεων. Έχουμε τους δεκαπλάσιους βαθμούς σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο και είμαστε στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Οι προσδοκίες μας βασίζονται στα αποτελέσματα που φέρνουμε και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε. Σε όλη αυτή την πίεση για να φέρουμε αναβαθμίσεις, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα και είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει».

Ακούστε την καλοκαιρινή εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles