spot_img

H F1 είπε «όχι» στην Andretti

Τα όνειρα και οι ελπίδες του Michael Andretti να εισέλθει στο μαγικό κόσμο της F1 φαίνεται πως έπεσαν στο κενό, καθώς έλαβε αρνητική απάντηση.

Τον Οκτώβριο του 2023 η FIA ανακοίνωσε πως έδωσε έγκριση στην Andretti Global ώστε να εισέλθει στη Formula 1 ως η 11η ομάδα του σπορ. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να υλοποιηθεί αυτό, καθώς έπρεπε να πάρει το «οκ» από την FOM (Formula One Management).

Η στάση της Formula 1 ήταν αρνητική ως προς την ένταξη της Andretti στο πρωτάθλημα, ενώ ούτε οι ομάδες ήθελαν κάτι τέτοιο να συμβεί. Παράλληλα, ο Michael Andretti με την ομάδα του, συνέχισαν τις προετοιμασίες ώστε να είναι έτοιμοι να εισέλθουν στο σπορ ακόμη και το 2025.

Ο νέος χρόνος δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο για τον φιλόδοξο Αμερικανό. Η FOM εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημοποίησε τη μη αποδοχή της Andretti Global ως την 11η ομάδα της Formula 1 τόσο για το 2025 όσο και για το 2026. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η ομάδα του Αντρέτη δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τη θέση της στο grid της Formula 1.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ετυμηγορία της FIA, πως η Andretti Global πληροί όλες τεχνικές προϋποθέσεις για να εισέλθει στο σπορ.

Βέβαια η FOM αναφέρει πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει η Andretti στη Formula 1 από το 2028. Αυτή η χρονιά είναι αριθμός «κλειδί», καθώς η General Motors έχει συνάψει συμφωνία κατασκευής μονάδας ισχύος με την αμερικανική ομάδα μέσω της Cadillac.

Το χρονικό σημείο που θα έκανε ντεμπούτο το κινητήριο σύνολο ήταν για το 2028.

Για την απόφαση να απορριφθεί η ομάδα του Andretti, ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali δήλωσε.

«Όπως λέμε πάντα, πρέπει να διασφαλίσουμε πως οποιαδήποτε απόφαση είναι σωστή για την επιχείρηση. Αυτό πιστεύω πως είναι το καθήκον και της FIA και δικό μας και πρέπει να το κάνουμε. Έπειτα από μήνες συσκέψεων και συζητήσεων με τους επενδυτές μας, η F1 συμπέρανε πως δεν είναι σωστό να επεκτείνουμε το grid για την Andretti».

Αναμένουμε σύντομα επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Michael Andretti.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles