spot_img

H Ferrari άλλαξε ψυχολογικά τον Leclerc

Ο πρώην οδηγός Formula 1 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1997, Jacques Villeneuve, πιστεύει πως το λάθος του Charles Leclerc στον τελευταίο γύρο του GP Ιαπωνίας είναι συνέπεια των αστοχιών της Ferrari σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Στον τελευταίο γύρο του GP Ιαπωνίας, ο Charles Leclerc βγήκε εκτός πίστας στο chicane πριν τη γραμμή τερματισμού, κάτι που τον οδήγησε στο να χάσει τη 2η θέση, εφόσον δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων. Αυτό έκανε οριστική την κατάκτηση του Πρωταθλήματος οδηγών από το Max Verstappen, ο οποίος θα αγωνιστεί στους τελευταίους 4 αγώνες της χρονιάς χωρίς βαθμολογικό άγχος.

Ο πρώην οδηγός Formula 1 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1997, Jacques Villeneuve, έσπευσε να ερμηνεύσει από μια διαφορετική οπτική το συμβάν του Charles Leclerc στο GP Ιαπωνίας. Ο Καναδός έγραψε τα παρακάτω στη στήλη του, μετά τον αγώνα, στην ιστοσελίδα Formule1.nl.

«Το Πρωτάθλημα του ο Max Verstappen προφανώς και το αξίζει. Εκτός από τους πρώτους τρεις αγώνες, η Red Bull είναι σχεδόν τέλεια. Η Ferrari κατέρρευσε μετά από αυτούς, η ομάδα έκανε λάθη με πολύ μεγάλη συχνότητα, κάτι που επίσης αύξησε την πίεση στον Charles (Leclerc). Άρχισε και αυτός να κάνει λάθη και το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι αν θα συνέβαινε το ίδιο χωρίς τις γκάφες της ομάδας του. Το λάθος στο Paul Ricard (GP Γαλλίας) αποδείχθηκε καθοριστικό για το Πρωτάθλημα. Στην Ιαπωνία συνέβη ξανά στην τελευταία στροφή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας και την παραβίαση Budgeτ Cap από τη Red Bull. 


Ο Jacques Villeneuve δεν πιστεύει πως το αποτέλεσμα στο Πρωτάθλημα οδηγών θα μπορούσε να αλλάξει, ωστόσο τόνισε πως η πίστα της Suzuka ήταν το ιδανικό μέρος για να εξασφαλίσει ο Verstappen ο Τίτλο.

«Σίγουρα, ο Verstappen θα κέρδιζε (το Πρωτάθλημα) ούτως ή άλλως, όμως η Red Bull είχε όντως το ιδανικό τελείωμα με αυτόν τον τρόπο. Το κέρδισαν στην έδρα της Honda, καθώς οι δεσμοί τους έγιναν και πάλι ισχυροί. Είναι πραγματικά πολύ δυνατοί, έχουν σημειώσει καταπληκτική πρόοδο. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, όμως νομίζω πως η βασική διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός πως η RB18 δεν «τρώει» τα ελαστικά όπως το μονοθέσιο της Ferrari».

Οι 12 νίκες του Max Verstappen σε 18 αγώνες τη φετινή σεζόν δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το κατά πόσο άξια είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος οδηγών. Παρ’ όλα αυτά, η Ferrari έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο του Ολλανδού με τα ουκ ολίγα λάθη σε στρατηγικές και τα προβλήματα αξιοπιστίας της.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles