spot_img

Η πραγματική σχέση των Norris και Ricciardo

Ο Lando Norris αποκάλυψε την αιτία που κατά την γνώμη του η συνεργασία του με τον Daniel Ricciardo δεν ήταν όσο εποικοδομητική όσο πολλοί περίμεναν στην ομάδα της McLaren.

Το 2020 το δίδυμο της McLaren, Lando Norris και Carlos Sainz, είχε μια πολύ αξιοπρεπή σεζόν ολοκληρώνοντας το Πρωτάθλημα στην 3η θέση στην κατάταξη Κατασκευαστών. Το 2021 ο Ισπανός έκανε μια μετεγγραφή όνειρο καριέρας για τον ίδιο στην Scuderia Ferrari. Την θέση του στην McLaren ήρθε να καλύψει ο Daniel Ricciardo με τις ελπίδες πως θα φέρει στην ομάδα την απαραίτητη εμπειρία και οι προσδοκίες για το νέο δίδυμο της βρετανικής ομάδας ήταν μεγάλες.

Ο Norris πρόσφατα μίλησε για τις μεταξύ τους σχέσεις τις τελευταίες δυο χρονιές και τόνισε πως το κλίμα ήταν πολύ πιο διαφορετικό σε σχέση με αυτό που περίμεναν οι οπαδοί.

«Συνεχίζω να έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Carlos, είναι ίσως ο καλύτερος μου φίλος στο paddock. Γενικά όσον αφορά τις φιλικές σχέσεις που μπορούν να έχουν δυο οδηγοί της Formula 1 ή δυο teammates βάζω πολύ ψηλά τον πήχη. Οι οπαδοί περίμεναν πως επειδή εγώ και ο Daniel έχουμε παρόμοιο χαρακτήρα ότι η σχέση μας θα πήγαινε σε άλλο επίπεδο. Δεν έχουν όμως έτσι τα πράγματα. Από την μια μεριάς ανταγωνισμού ο Daniel έχει μεν μεγάλη εμπειρία και εγώ θεωρούμε ακόμα καινούριος στο χώρο. Οπότε το έκαναν να φαίνεται σαν έχουμε κόντρα και πως δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο.»

Ο Αυστραλός αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες από την αρχή με το μονοθέσιο του 2021 να μην συμβιβάζεται με το οδηγικό του στυλ. Παρ΄ όλα αυτά, κατάφερε να σημειώσει 115 βαθμούς καθώς και μια νίκη. Το 2022 όμως, και ειδικά με το αγωνιστικό πακέτο της ομάδας να είναι μίλια μακριά από την κορυφή, ο Ricciardo δυσκολεύτηκε να ανακάμψει. Παρά το γεγονός ότι η συνεργασία του με την ομάδα ήταν καλή οι δυο άκρε έλυσαν φέτος την συνεργασία τους.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Norris ίσως να ένταξη του στην ομάδα να μην έγινε την κατάλληλη στιγμή και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

«Ίσως η συνεργασία μας ξεκίνησε όχι τόσο άνετα όσο αυτή με τον Carlos, ο οποίος με υποδέχτηκε την πρώτη μου χρονιά με ανοιχτές αγκάλες λες και ήταν εκείνος που είχε την μεγάλη εμπειρία στην Formula 1. Υποθέτω ήταν διαφορετικά με τον Daniel, γιατί ήρθε στην ομάδα ως μεγάλο όνομα με εμπειρία αλλά εγώ ήμουν ήδη στη McLaren. Οπότε ο τρόπος με τον οποίο ενταχθήκαμε στην ομάδα ήταν που έκανε και την διαφορά».

Όπως όλα δείχνουν στην αγορά οδηγών ο Ricciardo είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός Formula 1 για το 2023, ενώ ο Oscar Piastri θα τον αντικαταστήσει στην McLaren.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας και την παραβίαση Budgeτ Cap από τη Red Bull. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles