spot_img

H Ferrari δεν ξέρει αν είναι ταχύτερη από την Mercedes

Παρά το γεγονός πως ο Sebastian Vettel πήρε μια άνετη νίκη όπως αποδείχθηκε, στην Ferrari δεν γνωρίζουν ποια είναι η πραγματική δυναμική.

Ο αρχιμηχανικός της Ferrari, Jock Clear, πιστεύει πως δεν ήταν καθαρή η εικόνα που έδειξε η Αυστραλία. Ο Βρετανός το δικαιολόγησε λέγοντας πως είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε ποιος είναι ταχύτερος.

«Εάν μαχόντουσαν αργότερα μέσα στον αγώνα, θα βλέπαμε ποιος ήταν ταχύτερος. Αλλά, ειλικρινά δεν μπορώ να πω ποιος ήταν πιο γρήγορος, καθώς κανένας δεν μπόρεσε να πιέσει πραγματικά. Στην αρχή, όταν ο Hamilton ήταν μπροστά, διατηρούσε έναν συγκεκριμένο ρυθμό, πράγμα που είναι φυσιολογικό. Όταν ο Seb ήταν μπροστά, το έκανε κι εκείνος. Ακόμη δεν ξέρουμε αν είμαστε ταχύτεροι σε απόλυτη ταχύτητα. Αυτό που ξέρουμε είναι πως κερδίσαμε».

Ο Clear έκανε ξεκάθαρο πως η Ferrari ήθελε να κάνει το undercut στον Hamilton βάζοντας τον Vettel νωρίτερα από τον Βρετανό, όμως η στρατηγική εξελίχθηκε διαφορετικά.

«Πιστεύαμε από την αρχή πως μπορούσαμε να κάνουμε το undercut. Προσπαθούσαμε να είμαστε κοντά στον Hamilton, όμως μπήκε πρώτος. Μετά σκεφτήκαμε πως θα τον κοντράρουμε αργότερα στον αγώνα, όμως κόλλησε στη κίνηση οπότε μείναμε έξω. Ήταν στο χέρι μας όταν κόλλησε πίσω από τον Verstappen. Πρέπει να προετοιμάζεσαι για τέτοιες καταστάσεις και προτιμήσαμε το overcut».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles