spot_img

H Ferrari πέτυχε τους στόχους της με το μονοθέσιο του 2024

Η Scuderia Ferrari ολοκλήρωσε την αεροδυναμική μορφή στο μονοθέσιο με το οποίο θα πάρει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Όμως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

Στην τελική φάση προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν βρίσκονται οι ομάδες της Formula 1. Τα εργοστάσια κατά τη χειμερινή περίοδο εργάζονται σκληρά στη βελτιστοποίηση των μονοθεσίων και οι ώρα για τα αποκαλυπτήρια των νέων τους “όπλων”, πλησιάζει.

Στις τάξεις της Scuderia Ferrari απομένει μόλις ένας μήνας για την παρουσίαση του νέου της δημιουργήματος. Το «project 676» βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, με τη δουλειά στην αεροδυναμική σήραγγα να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Πώς όμως θα βελτιώσει η ιταλική ομάδα το μονοθέσιό της για να μπορέσει να συναγωνιστεί τη Red Bull Racing που κατέκτησε 21 νίκες σε 22 Grand Prix το 2023;

Σύμφωνα με το formu1a.uno, η φιλοσοφία σχεδιασμού θα βασιστεί στο μεγάλο αεροδυναμικό πακέτο αναβάθμισης που παρουσιάστηκε στο Grand Prix Ισπανίας του 2023. Αυτό σημαίνει πως δεν θα ακολουθήσει το μονοπάτι της Red Bull Racing αλλά το δικό της, ωστόσο θα διαφέρει σημαντικά από τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Η αναβάθμιση στο δάπεδο που παρουσιάστηκε στο GP Ιαπωνίας έφερε χαμόγελα στη Scuderia, καθώς ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες της. Αυτό τη βοήθησε ιδιαίτερα στην εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου και στο Μαρανέλο πιστεύουν πως έχουν 30 επιπλέον βαθμούς αεροδυναμικής απόδοσης.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Αυτό το νούμερο ισοδυναμεί με περίπου πέντε δέκατα του δευτερολέπτου στο γύρο.Τον τελευταίο μήνα μάλιστα, όλα τα τμήματα βελτιστοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, με το αεροδυναμικό πακέτο με το οποίο θα ξεκινήσει τη σεζόν να έχει «κλειδώσει».

Το μεγάλο ερώτημα είναι: Πόσο χρόνο μπορεί να βρει η Red Bull Racing με το νέο της μονοθέσιο. Εάν η Ferrari βρει λύσεις στα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν την περασμένη χρονιά, όπως η φθορά των ελαστικών, τότε θα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ο ρυθμός της στα τελευταία Grand Prix της περασμένης χρονιάς της έδωσε έναν αέρα αισιοδοξίας.

Το 2024 είναι μια άκρως σημαντική χρονιά για το στρατόπεδο του Μαρανέλο. Είναι η πρώτη σεζόν στην οποία θα φανεί η δουλειά του Fred Vasseur, ενώ ψηλά στη λίστα είναι το ζήτημα ανανέωσης των συμβολαίων των Charles Leclerc και Carlos Sainz.

Θα καταφέρει η Scuderia Ferrari να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles