spot_img

Η Audi έχει βάλει έναν νικητή Grand Prix στη λίστα της

Μπορεί να χρειάζονται άλλα δύο χρόνια ώστε να δούμε την Audi να κάνει ντεμπούτο στη Formula 1, ωστόσο θέλει για οδηγό έναν νικητή Grand Prix.

H ομάδα της Sauber περνά από τη μία ταυτότητα στην άλλη. Από τη συμφωνία επωνυμίας σε Alfa Romeo μέχρι το 2023 σε αυτή της Stake F1 από τη φετινή χρονιά. Αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, μιας και από το 2026 θα ονομάζεται Audi.

H γερμανική φίρμα πήρε την απόφαση να εισέλθει στο μαγικό κόσμος της Formula 1 εκείνη τη σεζόν. Βασικός λόγος ήταν η υιοθέτηση νέων τεχνικών κανονισμών για τις μονάδες ισχύος, οι οποίοι αυξάνουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και παράλληλα σχεδιάστηκαν για να μειωθεί το κόστος.

Εντός του 2024 η Audi θα αποκτήσει το 75% της Sauber Motorsport (σ.σ. κατέχει ήδη το 25%) και ήδη ετοιμάζει το έδαφος ενόψει της επίσημης εισόδου της. Ο Andreas Seidl πήγε στην ομάδα το 2023 και είναι ο «ενορχηστρωτής» των Γερμανών για το αγωνιστικό πρόγραμμα της F1.

Πέρα από αλλαγές στο εργοστάσιο, η Audi θέλει και οδηγούς από το «επάνω ράφι». Αρκετά ονόματα έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες, με το μεγαλύτερο να είναι ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. Ωστόσο σύμφωνα με τον Lawrence Baretto του F1.com, η γερμανική φίρμα έχει βάλει στο στόχαστρο έναν οδηγό-έκπληξη που έχει και νίκη σε Grand Prix. Κι αυτός είναι ο Esteban Ocon.

«Μπορεί η Alpine να θέλει να διατηρήσει τον Ocon για ακόμη μια σεζόν, πηγές λένε πως βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα της Sauber (Stake F1). H ομάδα κάνει προετοιμασία για τη μεταμόρφωσή της σε Audi το 2026. Είναι ένας οδηγός στον οποίο πιστεύει πολύ ο Andreas Seidl και θέλει να δώσει στην ομάδα τη δυνατότητα να μάχεται μελλοντικά για βάθρα, νίκες και πρωταθλήματα».

Στις τάξεις της, η Stake F1 (Sauber) έχει τον πολύπειρο Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός έχει τεράστια εμπειρία από πρωταθλητισμό όντας για 5 χρόνια στη Mercedes-AMG και έχει 10 νίκες στο ενεργητικό του. Φέτος, θέλει να δείξει πως έχει όλα όσα χρειάζονται για να κερδίσει νέο συμβόλαιο με την ομάδα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles