spot_img

«Teammate Wars», Mercedes: – O Hamilton αποκατέστησε την τάξη με ευκολία

Τι συνέβη ανάμεσα στους Lewis Hamilton και George Russell στο Teammate Wars της Mercedes για την αγωνιστική σεζόν του 2023; Ακολουθεί η απάντηση. 

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2024 είναι ακόμα σχεδόν δυο μήνες μακριά. Ενώ μετράμε αντίστροφα, έχουμε ακόμα πολλά να καταγράψουμε σχετικά με την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν. Να βγάλουμε συμπεράσματα, να κάνουμε απολογισμό και γενικότερο… ταμείο για όσα είδαμε στις πίστες.

Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος είναι ο teammate σου.

Σταδιακά λοιπόν πραγματοποιούμε πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1. Μετά τις Haas F1, Alfa Romeo F1, Scuderia AlphaTauri, Williams, Alpine, Aston Martin, McLaren και Scuderia Ferrari, ήρθε η σειρά τους… προτελευταίου «Teammate Wars» του 2023, αυτού της Mercedes-AMG.

Η γερμανική ομάδα κατέλαβε στο τέλος τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, παρότι οι Lewis Hamilton και George Russell δεν κατάφεραν να της χαρίσουν νίκη. Τι έγινε όμως στον… εμφύλιο της Mercedes;

Σε αντίθεση με το 2022 όπου ο νεοφερμένος Russell είχε επικρατήσει του Hamilton. Βέβαια τότε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είχε πάρει «πάνω του» την προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα των τότε πρωταθλητών.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Το 2023 που ήταν μία πιο… φυσιολογική σεζόν, ο 39χρονος πήρε το πάνω χέρι και μάλιστα με άνεση. Στους αγώνες το σκορ ήταν στο 15-7 υπέρ του, τα βάθρα στα 6-2 ενώ είχε και καλύτερο τερματισμό – με τη δεύτερη θέση στα Grand Prix Αυστραλίας, Ισπανίας και Μεξικού ενώ για τον Russell η καλύτερη θέση ήταν η τρίτη, στα Grand Prix Ισπανίας και Άμπου Ντάμπι.

Ως συνέπεια των παραπάνω, ο Hamilton μάζεψε 234 βαθμούς και κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατάταξη των οδηγών. Από την πλευρά του Ράσελ σταμάτησε στους 175 και ήταν μόλις όγδοος στην τελική βαθμολογία. Η μοναδική κατηγορία στην οποία ο 25χρονος είχε μεγαλύτερο αριθμό, ήταν στις εγκαταλείψεις, με 4 έναντι μόνο μίας του Hamilton.

Το σημείο στο οποίο ο Russell κοίταξε στα μάτια τον άκρως επιτυχημένο teammate, ήταν στις κατατακτήριες δοκιμές. Εκεί είχαν ισορροπία, με το σκορ 11-11, αν και ο Hamilton ήταν αυτός που χάρισε στη Mercedes τη μοναδική της pole. Την πρώτη δική του από τη Σαουδική Αραβία το 2021. Ωστόσο όταν τα έβρισκαν… σκούρα, ο οδηγός που κατάφερε να ανταπεξέλθει στη δύστροπη W14 ήταν ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Oι Lewis Hamilton και George Russell θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της γερμανικής ομάδας και το 2024.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles