spot_img

H FIA παραδέχθηκε εύνοια προς τον Verstappen

H FIA παραδέχθηκε τις λάθος αποφάσεις της στο Grand Prix Σιγκαπούρης που ευνόησαν τον Max Verstappen της Red Bull Racing.

Στο Grand Prix Σιγκαπούρης της Formula 1 υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές εξελίξεις. Αρκετές ομάδες δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένες με τον τρόπο με τον οποίο οι αγωνοδίκες χειρίστηκαν τα συμβάντα που έλαβαν χώρα στις κατατακτήριες δοκιμές.

Συγκεκριμένα υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός πως ο Max Verstappen γλίτωσε ποινή για δύο παραπτώματά του. Μάλιστα, υπήρξε συνάντηση στη Σουζούκα, στο περιθώριο του Grand Prix Ιαπωνίας, στην οποία οι ομάδες ζήτησαν εξηγήσεις από την παγκόσμια ομοσπονδία για τους λόγους που συνέβη αυτό.

Πράγματι, ο αγωνοδίκης της Σιγκαπούρης, Matteo Perini, παραδέχθηκε πως υπήρξε εύνοια στον Verstappen και έπρεπε να δεχθεί ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα αντί για επίπληξη. Το συμβάν για το οποίο έπρεπε να τιμωρηθεί ήταν για παρεμπόδιση του Γιούκι Τσουνόντα στο Q2, ο οποίος είχε την ταχύτητα να προκριθεί στο Q3, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να το πράξει. Επιπλέον παραδέχθηκε πως και ο Logan Sargeant έπρεπε να δεχθεί ποινή για παρεμπόδιση του Lance Stroll στο Q1. Αμφότερες οι Red Bull Racing και Williams δέχθηκαν από 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, καθώς δεν υπήρξε προειδοποίηση στους οδηγούς τους για μονοθέσιο που ακολουθούσε.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

O Perini παραδέχθηκε επίσης πως η απόφαση για το συμβάν του Verstappen δεν θα ληφθεί υπόψη σε ανάλογες περιπτώσεις μελλοντικά. Έτσι, οι ποινές θα αποδίδονται σε οδηγούς που καταστρέφουν προσπάθειες συναθλητών τους στις κατατακτήριες δοκιμές.

Όσο για το περιστατικό που σταμάτησε στο pit-lane και ήταν κόντρα στις οδηγίες του Διευθυντή Αγώνα, ωστόσο δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει οδηγό να ακινητοποιείται πριν βγει στην πίστα. Βέβαια στο παρελθόν έχουμε δει ποινές όταν δεν ακολουθούνται οι οδηγίες του Διευθυντή Αγώνα, με το περιστατικό να είναι επίσης στη λίστα παραπόνων των ομάδων.

Πέραν των ομάδων, αρκετοί οδηγοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα διπλά στάνταρ των αγωνοδικών και τις διαφορετικές ποινές που αποδίδονται σε παρόμοια συμβάντα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles