spot_img

«Πυρ και μανία» ο Gasly με την Alpine: «Τι στο ***» (vid)

O Pierre Gasly ήταν άκρως εκνευρισμένος με τον τρόπο που η Alpine διαχειρίστηκε τους τελευταίους γύρους του Grand Prix Ιαπωνίας.

Στο Grand Prix Ιαπωνίας της Formula 1, οι Pierre Gasly και Esteban Ocon όδευαν προς τερματισμό στις θέσεις 9 και 10. Αμφότεροι εκκίνησαν εκτός 10άδας, όμως η ταχύτητά τους και η σωστή στρατηγική έφερε τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ωστόσο τα καλά τελειώνουν εκεί, μιας και εξελίχθηκε ένα απρόσμενο περιστατικό.

Στον τελευταίο γύρο, ο Pierre Gasly δέχθηκε εντολή από την ομάδα του να αφήσει τον Ocon να τον περάσει. Πράγματι, στην τελευταία στροφή άφησε το γκάζι και έδωσε στον teammate του την 9η θέση. Αυτό εξόργισε τον Gasly, ο οποίος μετά τον τερματισμό χτυπιόταν μέσα στο μονοθέσιό του και έκανε χειρονομίες οι οποίες ωστόσο είχαν άγνωστο αποδέκτη.

Οι δύο οδηγοί προσπαθούσαν να προσπεράσουν τον Fernando Alonso για την 8η θέση. Ο Γκασλί είχε στο τελευταίο stint 6 γύρους πιο φρέσκα ελαστικά και για να πιέσουν τον Ισπανό δόθηκε εντολή στον Ocon να αφήσει τον teammate του να περάσει τον 47ο γύρο. Ωστόσο ο Galyήταν πολύ ενοχλημένος με το γεγονός πως του ζητήθηκε να δώσει πίσω τη θέση στον Ocon.

«Μου είπαν πως ο Esteban θα μου κάνει undercut στη στρατηγική. Μου είπαν πως θα με αφήσει να περάσω δίχως να χάσω χρόνο. Ποτέ δεν είπαμε πως θα αλλάξουμε ξανά θέσεις στο τέλος γιατί ήμουν πάντα μπροστά στην πίστα. Για την ομάδα είναι το ίδιο πράγμα, ήμασταν στις θέσεις 9 και 10. Δεν περίμενα ποτέ πως θα μου δώσουν εντολές στο τέλος και δεν το καταλαβαίνω. Θα μιλήσουμε για τα όσα έγιναν».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #125 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

Οι διάλογοι στον ασύρματο

Τι συνέβη ωστόσο στην ενδοεπικοινωνία με την ομάδα στους τελευταίους δύο γύρους; Ακολουθεί η συζήτηση του Gasly με τον αρχιμηχανικό του, Karel Loos.

Loos: «Εντολή από το pit wall, μπορούμε σε παρακαλώ να αλλάξουμε θέσεις;».

Gasly: «Τι στο ***; Με δουλεύετε. Τι λέτε; Ήμουν ταχύτερος. Είμαι με πιο φρέσκα ελαστικά, θα τον ξεπερνούσα έτσι κι αλλιώς».

Loos: «Θα το συζητήσουμε μετά. Αλλάξτε θέσεις σε παρακαλώ».

Gasly: «Είστε σοβαροί; Ήμουν μπροστά σε όλο τον αγώνα και τον αφήσατε να μου κάνει undercut»

Loos: «Μιλάω σοβαρά. Ας κάνουμε την αλλαγή στη στροφή 16. Στη στροφή 16».

Gasly: «Επιβεβαιώστε πως θέλετε να το κάνουμε».

Loos: «Ναι».

Gasly: «Ναι, ευχαριστώ, είναι γελοίο».

Loos: «Σε παρακαλώ Πιέρ».

Gasly: «Ναι, το κάνω».

Loos: «Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Θα το συζητήσουμε μετά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles