spot_img

Με ποιους πρωταθλητές ήθελε αλλά δεν συνεργάστηκε ο Newey;

O Adrian Newey έκανε ωμή παραδοχή για μία ομάδα στην οποία δεν πήγε ποτέ και δύο οδηγούς που θα ήθελε αλλά δεν συνεργάστηκε ποτέ μαζί τους. 

Ένας σύγχρονος ήρωας της Formula 1 είναι αναμφίβολα ο Adrian Newey. Ο πολύπειρος σχεδιαστής έχει δημιουργήσει ορισμένα από τα κορυφαία μονοθέσια στην ιστορία και έχει κατακτήσει πληθώρα τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Στην… πιάτσα θεωρείται ο κορυφαίος του είδους του και πολυπόθητος από όλες τις ομάδες. Από το 2006 βρίσκεται στη Red Bull Racing, με την οποία έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα οδηγών (προσεχώς 7) και 6 πρωταθλήματα κατασκευαστών. Ωστόσο τα τελευταία 10 χρόνια, η Scuderia Ferrari έχει κάνει αρκετές κρούσης για την απόκτησή του.

Στο podcast της Formula 1 με τίτλο «Beyond the Grid», ο Newey αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε κάτοικος Μαρανέλο.

«Η Ferrari με προσέγγισε όταν ήμουν στο Indycar το 1993 και πιο πρόσφατα το 2014. Το 1993 παραλίγο να υπογράψω, ήταν τότε ο JEan Todt διευθυντής και θυμάμαι να με ρωτάει αν είναι καλή ιδέα να υπογράψει τον Michael Schumacher. Το 2014 οι συζητήσεις μου με τη Ferrari ήταν καθαρά λόγω εκνευρισμού που είχα. Δεν ήθελα να φύγω από τη Red Bull, αλλά η Renault δεν είχε ανταγωνιστικό κινητήρα. Αυτό συμβαίνει όμως όταν υπάρχουν νέοι κανόνες. Όλοι κάνουμε λάθη. Αλλά όταν εγώ, ο Christian Horner και ο Helmut Marko είχαμε συνάντηση με τον Carlos Gohn [σ.σ. τότε CEO της Renault] μας είπε πως δεν τον ενδιέφερε η Formula 1 και ήταν στο σπορ επειδή τον πίεζαν οι διευθυντές του μάρκετινγκ. Ήταν μία πολύ λυπηρή περίοδος».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

Ωστόσο προχώρησε σε μία παραδοχή. Όχι μόνο για το γεγονός πως δεν εργάστηκε ποτέ για τη Ferrari, αλλά και το ότι δεν δούλεψε ποτέ με δύο παγκόσμιους πρωταθλητές.

«Μέχρι ένα σημείο, μετάνιωσα μέσα μου που δεν πήγα στη Ferrari. Για παράδειγμα, το να δουλέψω με τους Fernando Alonso και Lewis Hamilton στην καριέρα μου θα ήταν φανταστικό. Όμως δεν συνέβη ποτέ. Μερικές φορές υπάρχουν κάποιες συγκυρίες, έτσι έχουν τα πράγματα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles