spot_img

H FIA θέλει 12 ομάδες στη Formula 1

O πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, εξέφρασε τη θέλησή του να δει συνολικά 12 ομάδες στη Formula 1 τα επόμενα χρόνια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο κόσμος της Formula 1 στρέφεται γύρω από το ενδεχόμενο ένταξης ενδέκατης ομάδας στο σπορ. Η Andretti Global ένωσε τις δυνάμεις της με την Cadillac για να εισέλθουν μαζί στην F1, ωστόσο η προσπάθειά τους βρίσκει αντίθετη την πλειονότητα των τωρινών ομάδων του σπορ.

Η δεύτερη πιθανή ομάδα που βρέθηκε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες είναι η Panthera Team Asia. Η ομάδα που θέλει να βασιστεί στην αγορά της Ασίας για οικονομική στήριξη, στοχεύει να πάρει άδεια συμμετοχής για το 2026, ενώ η Andretti Cadillac επιθυμεί να εισέλθει στο grid ένα χρόνο νωρίτερα.

Παρά τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις των τωρινών ομάδων της Formula 1, η FIA πιστεύει πως μπορεί να γίνει επέκταση του αριθμού από 10 σε 12. Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Mohammed Ben Sulayem αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εισόδου νέων ομάδων στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

«Είμαστε ανοικτοί στην έγκριση νέων ομάδων στη Formula 1 ακόμη κι αν πρόκειται για μικρές ομάδες. Θέλουμε η F1 να είναι ένα βιώσιμο σπορ και γι’ αυτό πρέπει να γίνει ένα άνοιγμα σε νέες μάρκες. Μπορεί το σπορ να έχει μέχρι 12 ομάδες. Ένας κατασκευαστής, μια αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να βοηθήσει να γίνει καλύτερη η Formula 1 και δεν βλέπω κανένα λόγο να μην καλωσορίσουμε νέες ομάδες, ειδικά αμερικανικές. Ήδη έχουμε τρεις αγώνες στις ΗΠΑ εφέτος. Κάθε πρόταση ώστε να βρεθεί μία από τις νέες ομάδες είναι καλοδεχούμενη. Δεχόμαστε τις καλές ομάδες κι ας είναι μικρές, όπως συνέβη στην περίπτωση της Haas. Ελπίζουμε τα πράγματα να αλλάξουν και να έχουμε μία ενδέκατη ομάδα σύντομα. Θα δούμε τι θα γίνει».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Με τις θέσεις των FIA και Formula 1 να διαφέρουν σημαντικά, η ένταση αυξάνεται μέρα με τη μέρα και αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε «εμφύλιο πόλεμο». Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο θα συμβεί και οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται με ενδιαφέρον.

Η FIA εντός του Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες ομάδες στη Formula 1. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες έως και μήνες.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles