spot_img

H McLaren παραδέχεται πως μπορεί να αποδεσμεύσει τον Ricciardo

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, παραδέχτηκε πως υπάρχουν ειδικοί όροι, με τους οποίους μπορεί να αποδεσμευτεί ο Daniel Ricciardo πρόωρα από το συμβόλαιό του με τη βρετανική ομάδα.

Ο Daniel Ricciardo υπέγραψε το 2020 τριετές συμβόλαιο με τη McLaren, επομένως αυτή τη στιγμή είναι οδηγός της βρετανικής ομάδας στη Formula 1 μέχρι το τέλος του 2023. Ο ίδιος δήλωσε στο τριήμερο του GP Μονακό πως παραμένει αφοσιωμένος με την ομάδα του μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, ισχυρίζεται, όμως, πως το συμβόλαιο του Αυστραλού οδηγού μπορεί να τερματιστεί νωρίτερα από το προκαθορισμένο.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ και το θρυλικό αγώνα Indianapolis 500, ο Zak Brown ρωτήθηκε για κάποιον ειδικό όρο στο συμβόλαιο του Ricciardo και έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Δε θέλω να αναφέρω λεπτομέρειες για το συμβόλαιο, όμως υπάρχουν «μηχανισμοί» με τους οποίους δεσμευόμαστε οι δύο πλευρές, αλλά και αντίστοιχοι με τους οποίους δεν υπάρχει δέσμευση. Μίλησα με τον Daniel για αυτό το ζήτημα. Δεν έχουμε τα αποτελέσματα που ελπίζαμε και οι δύο μεριές, όμως θα συνεχίζουμε να πιέζουμε. Νομίζω πως απέδειξε στη Monza (GP Ιταλίας 2021) πως μπορεί να κερδίσει αγώνες. Χρειάζεται, επίσης, να βελτιώσουμε το μονοθέσιό μας, αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανό να κερδίσει αγώνα. Παράλληλα, όμως, θα θέλαμε να τον δούμε σε υψηλότερες θέσεις στο grid. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και τι επιθυμεί και ο ίδιος. Έπειτα, θα ολοκληρωθούν και τα προγράμματα δοκιμών μας, όμως δε βιαζόμαστε ιδιαίτερα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Ο Zak Brown αναφέρθηκε και στο status των δοκιμαστών οδηγών της McLaren, ειδικότερα αυτό του Pato O’ Ward:

«Έχουμε και τους δύο δοκιμαστές οδηγούς μας με συμβόλαιο. Ο Pato (O’ Ward) σίγουρα είναι ανάμεσα σε αυτούς. Έκανε πολύ καλή δουλειά στο Άμπου Ντάμπι (τεστ δοκιμών νέων οδηγών της Formula 1) πέρυσι. Το πρόγραμμα του IndyCar είναι πολύ φορτωμένο, όπως γνωρίζετε, όμως στο τέλος του χρόνου μην εκπλαγείτε εάν τον δείτε σε μονοθέσιο Formula 1».

Το μέλλον του Ricciardo στη McLaren δεν είναι δεδομένο και εξαρτάται, μεταξύ άλλων, και από την πρόοδο των νεαρών οδηγών της βρετανικής ομάδας στο Πρωτάθλημα IndyCar των ΗΠΑ. Το όνομα του Pato O’ Ward ακούγεται συχνά ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Αυστραλού.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles