spot_img

O Verstappen δεν ενδιαφέρεται για το Triple Crown

Ο Max Verstappen δήλωσε πρόσφατα πως ελπίζει να συμμετάσχει σε αγώνες αντοχής στο μέλλον, ταυτόχρονα, όμως, δεν επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη του στο Indianapolis 500.

Το λεγόμενο Triple Crown στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αποτελεί ένα έπαθλο αξιοζήλευτο, το οποίο όμως έχουν καταφέρει ελάχιστοι οδηγοί και κανένας από τους εν ενεργεία. Οι αγώνες που πρέπει να τους κερδίσει κάποιος για να εξασφαλίσει τον συγκεκριμένο «Τίτλο» αφορούν τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Για την ακρίβεια, απαιτείται η νίκη στο GP Μονακό της Formula 1, τις 24H Le Mans, αναφορικά με τους αγώνες αντοχής, καθώς και το Indianapolis 500 του πρωταθλήματος IndyCar.

Μην χάσετε απόψε τον μεγάλο τελικό του Formula G στο Άμπου Ντάμπι! Μπορείτε να βρείτε το Link εδώ.

Ο μοναδικός οδηγός που το έχει καταφέρει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Graham Hill. Από τους εν ενεργεία οδηγούς, δύο βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό το επίτευγμα, έχοντας κερδίσει δύο από τους τρεις αγώνες: ο Fernando Alonso (GP Μονακό, Le Mans), αλλά και ο Juan Pablo Montoya (GP Μονακό, Indianapolis 500).

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 στη Formula 1, Max Verstappen, δήλωσε πως δε θέλει να ρισκάρει κάποιον τραυματισμό προσπαθώντας να κερδίσει το Indianapolis 500.

«Δεν επιθυμώ να κυνηγήσω το Triple Crown, τουλάχιστον όχι τον αγώνα των IndyCar. Εκτιμώ αυτό που κάνουν , είναι τρομερό. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτούς τους οδηγούς και τα όσα καταφέρνουν. Για εμένα, όμως, ειδικότερα από τη στιγμή που βρίσκομαι στη Formula 1 ήδη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δε θέλω να ρισκάρω τη ζωή μου και πιθανότατα να τραυματιστώ, είτε στα πόδια, είτε οπουδήποτε. Ας πούμε πως δεν αξίζει, πλέον».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Ο Ολλανδός, ωστόσο, δεν αποκλείει την πιθανότητα να τρέξει στο Le Mans ή άλλους αγώνες αντοχής στο μέλλον.

«Ίσως (συμμετάσχω) στο Le Mans, μου αρέσουν οι αγώνες αντοχής. Συνεπώς, πιθανότατα θα τρέξω σε κάποιον από αυτούς, ελπίζω σύντομα. Για εμένα, όμως, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Φυσικά, προσπαθώ από τη μεριά μου να είμαι καλός στη Formula 1, αλλά και με οτιδήποτε ασχολούμαι. Η επιθυμία, όμως, του Triple Crown δε με ελκύει ιδιαίτερα».

Πέρα από τον Max Verstappen ή οποιονδήποτε οδηγό αναφέρεται στο Triple Crown, παραμένει άγνωστο το αν και πότε μπορεί κάποιος οδηγός να πλαισιώσει τον Graham Hill στο εν λόγω επίτευγμα.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles