spot_img

H McLaren βρήκε το νέο της ηγέτη

Η McLaren Racing βρίσκεται στο δρόμο προς την κορυφή της Formula 1 και πλέον εμπιστεύεται τα «κλειδιά» της σε έναν ικανότατο διευθυντή.

Μία μεγάλη έκπληξη στη φετινή σεζόν της Formula 1 ήταν αναμφίβολα η άνοδος της McLaren Racing. Μπορεί η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών να μην είναι παράξενο για τα δικά της δεδομένα, όμως το αποτέλεσμα από μόνο του δεν λέει όλη την αλήθεια.

Στο ξεκίνημα της χρονιάς, η MCL60 ήταν ενα από τα χειρότερα μονοθέσια του grid, με τους Lando Norris και Oscar Piastri να δυσκολεύονται να βγουν από το Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές. Η αντεπίθεση ξεκίνησε με την αναβάθμιση στο grand prix της Αυστρίας και σιγά-σιγά η McLaren εξελίχθηκε στη δεύτερη ταχύτερη ομάδα της σεζόν. Ωστόσο η διαφορά που είχε δημιουργηθεί ήδη δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Πέρα από την αγωνιστική βελτίωση, υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στα διοικητικά της βρετανικής ομάδας τους τελευταίους 12 μήνες. Στη φετινή σεζόν, επικεφαλής της ήταν ο Andrea Stella, ο οποίος διαδέχθηκε τον Andreas Seidl. Ο Ιταλός ήταν ενορχηστρωτής της μεγάλης αγωνιστικής βελτίωσης της McLaren και σύμφωνα με τον CEO της ομάδας, Zak Brown, απέδειξε τις ηγετικές του ικανότητες.

«Ήταν φοβερός φέτος. Προφανώς λόγω όσων έγιναν στην πίστα αλλά και της κουλτούρας την οποία δημιούργησε. Ο τρόπος που εμψύχωνε τους ανθρώπους της ομάδας και το πώς άντλησε το μέγιστο από αυτούς. Είναι ένας φοβερός ηγέτης. Μία από τις μεγαλύτερες αρετές του είναι το επικοινωνιακό κομμάτι. Δίνει το παράδειγμα προς όλους».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.


Όταν παίρνεις εύσημα από το αφεντικό σου σημαίνει πως βρίσκεσαι στο σωστό μονοπάτι και η δουλειά που κάνεις θα αποδώσει καρπούς στην πίστα. Για τον Brown, ο Stella είναι το κατάλληλο άτομο για να ηγηθεί της ομάδας.

«Μην σας ξεγελάει η σεμνή του συμπεριφορά. Είναι σκληρός, απαιτητικός, δίκαιος και δίνει το παράδειγμα. Έχει όλα όσα θα ήθελε κάποιος από έναν ηγέτη ομάδας. Είναι φοβερός και εξαιρετικός στην επικοινωνία με την ομάδα και όχι μόνο. Έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να μιλάει με ασυναρτησίες. Ακόμη και με τα MME είναι πάντα συνοπτικός και περνάει ξεκάθαρα το μήνυμα που θα ήθελε».

Θα καταφέρει η McLaren να μπει ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες ομάδες της Formula 1 των τελευταίων ετών το 2024;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles