spot_img

«Καρφιά» Button για F1: «Τα μονοθέσια δεν είναι όσο προηγμένα είναι τα Hypercars του WEC»

O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 εξέφρασε την άποψή του σχετικά με την τεχνολογία που επικρατεί στο σπορ σε σχέση με άλλους κορυφαίους θεσμούς.

Το 2024 θα δούμε την επιστροφή του Jenson Button σε πλήρη αγωνιστική δράση. Ο πρωταθλητής της Formula 1 για το 2009 ανακοινώθηκε ως ένας εκ των οδηγών της Team Jota στο WEC για την επόμενη σεζόν.

Ο 43χρονος θα οδηγήσει την ιδιωτική Porsche 963 στην κατηγορία Hypercar και ευελπιστεί να γίνει ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής. Επιπλέον, στο μυαλό του είναι η νίκη στις 24 Ώρες Λε Μαν, το μεγαλύτερο αγώνα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά όμως που ο Button θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Hypercar. Τον περασμένο Οκτώβριο αγωνίστηκε στον 10ωρο αγώνα Petit Le Mans με την Porsche 963 της JDC Miller, ενώ τον ερχόμενο Ιανουάριο θα πάρει μέρος στις 24 Ώρες Ντεϊτόνα με το Hypercar της WTR-Andretti.

Μιλώντας στο BBC για το νέο του «ταξίδι» στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Button μίλησε για το τι είδους αγωνιστικό πρωτότυπο θα οδηγεί.

«Στη Formula 1, η τεχνολογία είναι στα ύψη και πρόκειται για τα πιο αεροδυναμικά αγωνιστικά. Τα Hypercars του WEC όμως είναι πιο τεχνολογικά προηγμένα από τα μονοθέσια της Formula 1. Τα Hypercars έχουν 38 σελίδες για το πώς λειτουργεί το τιμόνι. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διακόπτες και τόσα διαφορετικά πράγματα που κάνεις. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθει ένας οδηγός. Είναι τόσο τρομερό που σε εκπλήσσει και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να συνηθίσεις τα πάντα. Είναι πολύ έξυπνα κατασκευασμένα αλλά πολύπλοκα και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα απαιτούν ένα πολύ διαφορετικό στιλ οδήγησης. Χρειάζεται άπλετο οδηγικό ταλέντο αλλά χρειάζεται να γνωρίζεις καλά τη μηχανική φύση των Hypercars».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.


Ο θαυμασμός του για τα νέα θηρία των αγώνων αντοχής δεν κρύβεται, με τον Βρετανό να προσθέτει.

«Τα Hypercars είναι τα καλύτερα και πιο φοβερά αγωνιστικά στην ιστορία. Εάν σχεδίαζα ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο όταν ήμουν μικρός, αυτό θα ήταν ένα Hypercar».

To WEC το 2024 θα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 37, ενώ συνολικά θα πάρουν μέρος 14 διαφορετικοί κατασκευαστές.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles