spot_img

H McLaren ξεκινά τον «πόλεμο» κατά των Red Bull-AlphaTauri

H Red Bull Racing συνεργάζεται πλέον πολύ στενά με τη Scuderia AlphaTauri και η McLaren αμφισβητεί τη νομιμότητα της συνύπαρξής τους.

Νωρίτερα στο 2023 έγινε γνωστό πως η Red Bull Racing θα λάβει μέτρα ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η AlphaTauri στο grid της Formula 1. Τα τελευταία χρόνια η ιταλική ομάδα λειτουργούσε ως ένα βαθμό ως ανεξάρτητη ομάδα και λάμβανε μόνο τα απαραίτητα εξαρτήματα από την «μητρική» ομάδα.

Ωστόσο το κακό ξεκίνημα στο 2023 οδήγησε σε δραστικές αλλαγές. Στο Μίλτον Κινς, κατασκευάστηκαν νέες εγκαταστάσεις δίπλα στο εργοστάσιο της Red Bull Racing, στις οποίες στεγάζονται νέα τμήματα της Scuderia AlphaTauri. Οι σχέσεις των δύο θα γίνουν πολύ πιο στενές από το 2024, με αρκετό κόσμο να μετακομίζει από τη Φαέντσα της Ιταλίας στη Μ. Βρετανία.

Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλες ανησυχίες στις ομάδες του grid, κάτι για το οποίο η FIA είναι ενήμερη. Σιγά-σιγά, η μία ομάδα μετά την άλλη κάνει τα δικά της παράπονα για τις δύο ομάδες των «ταύρων».

Ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, σε δηλώσεις του στο motorsport.com φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος σχετικά με το πλεονέκτημα που μπορεί να αποκτήσει η Red Bull από μία τέτοια συνεργασία.

«Έχουμε πολύ μεγάλες ανησυχίες για τη συνεργασία και τις σχέσεις της Red Bull με την AlphaTauri. Πιστεύω πως πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί μελλοντικά. Έχουμε ακόμη δρόμο για να διασφαλίσουμε πως όλες οι ομάδες είναι ανεξάρτητες. Πρόκειται για δύο ομάδες με κοινή ιδιοκτησία, κάτι που δεν υπάρχει σε άλλα σπορ. Αυτό μπορεί να ευνοήσει τη Red Bull σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Υπάρχει λόγος που μεταφέρουν προσωπικό από την Ιταλία. Όπως είπε ο Helmut Marko, θα κάνουν τα πάντα για να έχουν όφελος από τις δύο ομάδες. Το κατανοώ πλήρως αυτό. Πρέπει όμως να δούμε το ζήτημα με τις τεχνικές συνεργασίες ανάμεσα σε δύο ομάδες».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.


Μία από τις πιο επίφοβες φήμες σχετικά με τη συνεργασία των δύο ομάδων της Red Bull είναι να παραταχθεί στο grid το 2024 η AlphaTauri με έναν κλώνο της RB19. Πρόκειται φυσικά για το μονοθέσιο που κέρδισε φέτος τους 21 από τους 22 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles