spot_img

H Mercedes ανησυχεί για την αξιοπιστία του κινητήρα της

Ανησυχία στην Mercedes έχει προκαλέσει η εμφάνιση τους στο GP Ισπανίας όταν και τα δυο μονοθέσια παρουσίασαν προβλήματα αξιοπιστίας στη μονάδα ισχύος.

Το αγωνιστικό τριήμερο στην Βαρκελώνη ξεκίνησε με του καλύτερους οιωνούς για το γερμανικό εργοστάσιο. Οι αναβαθμίσεις που έφερε η ομάδα έδειχναν να αποδίδουν εντός πίστας και να επιλύουν σε ικανοποιητικό βαθμό το πρόβλημα με τις αναπηδήσεις. Μάλιστα η W13 στο Grand Prix Ισπανίας ήταν το μονοθέσιο με την μεγαλύτερη τελική ταχύτητα στην ευθεία τερματισμού. 

Παρά την βελτίωση στην απόδοση του μονοθεσίου ο αγώνας δεν κύλησε και τόσο ομαλά. Προς τους τελευταίους γύρους οι μονάδες ισχύος παρουσίασαν ανησυχητικά προβλήματα, με τους George Russell και Lewis Hamilton να κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν. Μετά το τέλος του αγώνα ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δεν αρνήθηκε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τον κινητήρα.

«Το μονοθέσιο του Lewis είχε μια διαρροή στην αντλία νερού και είχαμε πρόβλημα με την υψηλή θερμοκρασία στο μονοθέσιο του Russell. Αυτό μας προβληματίζει αλλά πρέπει να επεξεργαστούμε πρώτα τα δεδομένα». 

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. Βρείτε το link παρακάτω.

Τα δυο «Ασημί Βέλη» είχαν πιθανώς μια από τις πιο ικανοποιητικές εμφανίσεις τους σε αυτή την σεζόν. Μηχανικοί και οδηγοί φαίνεται πως πλέον έχουν καταφέρει να επιλύσουν κάποια από τα πολύ βασικά προβλήματα ώστε να ξεκλειδώσουν πλήρως την δυναμική της W13. Ο Wolff όμως παραμένει επιφυλακτικός για την συνέχεια του Πρωταθλήματος.

«Πιστεύω πως κυριολεκτικά όσο περισσότερο πειραματιζόμαστε τόσα περισσότερα μαθαίνουμε για το μονοθέσιο. Οι νέοι Τεχνικοί Κανονισμοί μας έχουν περιορίσει πολύ απρόσμενα και σταδιακά καταλαβαίνουμε με ποιους τρόπους μπορούμε να βελτιωθούμε. Αυτό το σαββατοκύριακο κάναμε ένα μεγάλο βήμα και μειώσαμε κατά πολύ την διαφορά μας με την κορυφή. Ακόμα όμως έχουμε μέλλον μέχρι να είμαστε σε θέση να παλεύουμε με τους πρωτοπόρους».   

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Η Mercedes δεν ήταν η μοναδική ομάδα που αντιμετώπισε θέματα με τον κινητήρα της. Ο Charles Leclerc ενώ όλα έδειχναν να βαδίζει σε μια εύκολη νίκη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει των αγώνα στον 27ο γύρο. Άλλο ένα μονοθέσιο με κινητήρα Ferrari, αυτή τη φορά του Zhou Guanyu με την Alfa Romeo, είχε παρόμοια κατάληξη δημιουργώντας πολλά ερωτήματα για την αξιοπιστία της μονάδας ισχύος.

Δείτε το GP Monza για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles