spot_img

Η Ferrari αποκάλυψε την αιτία εγκατάλειψης του Leclerc

Η Ferrari ανακάλυψε την αιτία που προκάλεσε την εγκατάλειψη του Charles Leclerc στο GP Ισπανίας, εξετάζοντας τη μονάδα ισχύος του στο εργοστάσιό της στο Maranello.

Ο Charles Leclerc απολάμβανε την πρωτοπορία στο GP Ισπανίας από τον πρώτο μέχρι τον 26ο γύρο. Ωστόσο, στο γύρο 27 ανέφερε στην ενδοεπικοινωνία απώλεια ισχύος, μπήκε στα pit και οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη. Ο βασικός του αντίπαλος στο πρωτάθλημα, Max Verstappen, κατέκτησε τη νίκη στην πίστα της Βαρκελώνης, παίρνοντας παράλληλα την πρωτοπορία από το Μονεγάσκο στο πρωτάθλημα οδηγών. Η Ferrari έστειλε άμεσα τον κινητήρα του Leclerc στο Maranello, προκειμένου να διαπιστώσει την αστοχία που υπήρξε στο GP Ισπανίας. Η ιταλική ομάδα επιβεβαίωσε, μέσω ανακοίνωσης, πώς το turbo και το MGU-H (σύστημα ανάκτησης ενέργειας) καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. Βρείτε το link παρακάτω.

Μετά από λεπτομερή εξέταση της μονάδας ισχύος, η Ferrari έχει και ορισμένα θετικά ευρήματα. Για την ακρίβεια, η ιταλική ομάδα ανακάλυψε πως η εγκατάλειψη δεν προήλθε από σχεδιαστικό λάθος ή κάποιο ζήτημα αξιοπιστίας. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ανησυχία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, εφόσον μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως ο Charles Leclerc θα δεχτεί κάποια στιγμή ποινή διότι θα χρησιμοποιήσει περισσότερα εξαρτήματα της μονάδας ισχύος από το επιτρεπτό όριο.

Οι οδηγοί επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τρία turbo και MGU-H στη διάρκεια της χρονιάς. Σε περίπτωση που υπάρξει χρήση οποιουδήποτε 4ου εξαρτήματος, αυτή θα επιφέρει ποινή θέσεων στη σειρά εκκίνησης. Τα μέρη της μονάδας ισχύος του Leclerc που, πλέον, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ήταν τα δεύτερα της σεζόν.

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Μετά τα αποτελέσματα του GP Ισπανίας, ο Charles Leclerc βρίσκεται πλέον στη 2η θέση του Πρωταθλήματος οδηγών στη Formula 1 και υπολείπεται 6 πόντους από τον πρωτοπόρο Max Verstappen.

Δείτε το GP Monza για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles