spot_img

H Porsche ανακοίνωσε LMDh αγωνιστικό

Η Porsche ανακοίνωσε πως έδωσε το πράσινο φως για δημιουργία ενός νέου υβριδικού αγωνιστικού, για την κορυφαία κατηγορία LMDh.

H γερμανική εταιρεία επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής. Το 2023, θα μπορεί με το νέο της LMDh να διεκδικεί νίκες τόσο στο WEC αλλά και στο Πρωτάθλημα της IMSA στις Η.Π.Α. Αυτό σημαίνει πως η αγία τριάδα των αγώνων αντοχής, 24H Daytona, 12H Sebring και 24H Le Mans είναι στο στόχαστρο της Porsche με το ίδιο αγωνιστικό.

Διαβάστε επίσης: H Peugeot αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες του Le Mans Hypercar

Η επιλογή ενός LMDh έγινε για λόγους κόστους. Ο κατασκευαστής προμηθεύεται ένα σασί από τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές LMP2. Στο σασί αυτό εξελίσσει το αμάξωμα, το οποίο φέρει έντονα χαρακτηριστικά φιλοσοφίας της εταιρείας. Παράλληλα, η επιλογή κινητήρα είναι ελεύθερη, ενώ διατίθεται ένα spec υβριδικό σύστημα που αποδίδει 80 ίππους και είναι υποχρεωτικό.

Το αγωνιστικό LMDh θα ζυγίζει περίπου 1000kg και θα αποδίδει κοντά στους 700 ίππους.

Η Porsche γίνεται ο δεύτερος κατασκευαστής μετά την Audi που επιβεβαιώνει την εξέλιξη ενός αγωνιστικού LMDh για το 2023. Τις πληροφορίες αυτές τις έχουμε αναφέρει προ πολλού στο Automotonews.gr.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Porsche με την Audi θα μοιράζονται σασί από τον ίδιο κατασκευαστή LMP2, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα. Τα αγωνιστικά θα κάνουν ντεμπούτο στους αγώνες το 2023 και θα πλαισιώσουν στην κορυφαία κατηγορία τα Le Mans Hypercar.

Στην 100η επέτειο του 24H Le Mans το 2023, έχουμε προς το παρόν επιβεβαίωση από τις Toyota, Peugeot, Glickenhaus, ByKolles, Audi και Porsche πως θα δώσουν τη μάχη για την μεγάλη νίκη.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles