spot_img

Επίσημο: Η Audi επιστρέφει στο Le Mans

Η Audi Sport ανακοίνωσε την μελλοντική εμπλοκή της στην κατηγορία της LMDh, όπως και στο Dakar, αποχωρώντας από την Formula E.

O Γερμανός Κατασκευαστής ήταν από τους πρώτους που ενεπλάκησαν στην πλήρως ηλεκτρική κατηγορία μονοθεσίων. Μετά το πέρας της σεζόν του 2021 θα αποχωρήσει, δίνοντας χώρο σε νέα προγράμματα.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα του Grosjean από το νοσοκομείο (video)

Όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την Audi, αλλάζει η στρατηγική της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το κορυφαίο της πρόγραμμα αποτελούσε πάντα το DTM, το οποίο αλλάζει δραστικά από την επόμενη χρονιά. Τα εργοστασιακά budget δεν είναι πλέον τα ίδια, ενώ το πρόγραμμα της Formula E φτάνει στο τέλος της.

Από το 2022, η εταιρεία αναμένεται να μπει σε μια νέα σελίδα, με νέες περιπέτειες, επιστρέφοντας και σε παλιά λημέρια.

Από την ανακοίνωση, ο Julius Seebach θα αναλάβει ως επικεφαλής της Audi Motorsport από την 1η Δεκέμβρη. Το νέο πλάνο περιλαμβάνει συμμετοχή στο Rally Dakar του 2022, με ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο. Επιπλέον, το 2023 οι Γερμανοί θα επιστρέψουν στο WEC και τις 24H του Le Mans.

Μέσα στην ανακοίνωση, αναφέρεται πως ήδη ετοιμάζεται ένα πρωτότυπο της LMDh, το οποίο μπορεί να συμμετάσχει και στο Πρωτάθλημα της IMSA. Το νέο πρόγραμμα sportscar της Audi, αναμένεται να πατήσει πίστα το 2023.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream, #28.

Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για το WEC καθώς θα πλαισιώσει τις Toyota, Peugeot, Porsche, Glickenhaus, ByKolles και Audi στη κορυφαία κατηγορία sportscar. Η κατηγορία της LMDh προσφέρεται για πελατειακά προγράμματα με εργοστασιακή υποστήριξη. Αυτή τη κατεύθυνση αναμένεται να ακολουθήσει και η Porsche, η οποία θα ανακοινώσει σύντομα τη δική της συμμετοχή στο WEC.

Αυτή ήταν η χειρότερη είδηση για την Formula E, η οποία αναμένεται να χάσει ακόμα δύο σημαντικούς κατασκευαστές μέχρι το τέλος της σεζόν 2022/2023.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Audi εδώ.

Δείτε τα GP ΗΠΑ και Ουγγαρίας για το eSports Πρωτάθλημα του automotonews.gr, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles