spot_img

H Porsche εγκατέλειψε την προσπάθεια να μπει στην F1

H Porsche φαίνεται πως εγκαταλείπει οριστικά την οποιαδήποτε προσπάθειά της να εισέλθει στο μαγικό κόσμο της F1 και θα επικεντρωθεί σε άλλα αγωνιστικά προγράμματα.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα των τελευταίων μηνών στον κόσμο της Formula 1, ήταν το σενάριο εισόδου της Porsche, είτε με δική της ομάδα, είτε ως πάροχος μονάδων ισχύος. Η γερμανική φίρμα ήταν σε συζητήσεις με τη Red Bull Racing, με τη μεταξύ τους συμφωνία να καταρρέει την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα, ένα άλλο brand του Ομίλου Volkswagen, η Audi, ενέκρινε αγωνιστικό πρόγραμμα για τη Formula 1, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω εξαγοράς της Sauber Motorsports. H είσοδος των Γερμανών θα γίνει το 2026 και τη διετία 2024-2025 η ομάδα που σήμερα αγωνίζεται ως Alfa Romeo, θα χρησιμοποιεί το όνομα Sauber.

Παρά την ανεπιτυχή συμφωνία με τη Red Bull Racing, η Porsche εξέταζε κι άλλες επιλογές ώστε να κάνει το βήμα εισόδου στη Formula 1. Όμως σύμφωνα με το The Race, η γερμανική εταιρεία έχασε το ενδιαφέρον της για το σπορ και δεν σκοπεύει να εισέλθει στο άμεσο μέλλον. Αντιθέτως, θα επικεντρωθεί στα τωρινά αγωνιστικά της προγράμματα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. 

Το 2023 η Porsche επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία του WEC, Hypercar, με τη νέα 963 LMDh. Στο πρωτάθλημα αυτό συμπεριλαμβάνεται ο θρυλικός 24ωρος αγώνας Λε Μαν, τον οποίο έχει κερδίσει 19 φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλο κατασκευαστή. Στον πρώτο αγώνα του 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Σίμπρινγκ, κατέκτησε τις θέσεις 5 και 6.

Photo: Porsche

Το πρόγραμμα Hypercar πραγματοποιείται παράλληλα με αυτό της Formula E.

Δείτε το ανατρεπτικό Grand Prix Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles