spot_img

Η Racing Point θα μετονομαστεί σε Aston Martin από το 2021

Από το 2021, η ομάδα της Racing Point θα αλλάξει ονομασία μετά την επένδυση του Lawrence Stroll στην Aston Martin, αξίας 200 εκατ. ευρώ.

Το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου, η Aston Martin συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ώστε να αποδεχθεί προτάσεις επενδυτών, που θα βοηθήσουν στη διάσωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις και οι μετοχές της βρετανικής φίρμας έπεσαν κατακόρυφα το 2019 και η ανάγκη για φρέσκο χρήμα ήταν άμεση.

Απέναντί του, ο Stroll είχε την κινεζική Geely, όμως ο Καναδός ήταν εκείνος που επικράτησε και πλέον κατέχει το 16.7% της Aston Martin και αποτελεί τον νέο Εκτελεστικό Πρόεδρο. Παράλληλα με την είδηση αυτή, ο Stroll δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και από το 2021 η Aston Martin θα εισέλθει στην Formula 1.

Η Racing Point η οποία ανήκει στον Lawrence Stroll θα αλλάξει ξανά ονομασία και η βρετανική εταιρεία θα πάρει υπό την ιδιοκτησία της την ομάδα και το εργοστάσιο του Silverstone. Το όνομα της ομάδας αναμένεται να είναι Aston Martin Racing F1 Team. Το συμβόλαιο με την ομάδα θα έχει διάρκεια 10 χρόνια και το British Racing Green θα μπει στον κόσμο της Formula 1 στη νέα της εποχή το 2021.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως η συνεργασία με την Red Bull θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, με την Aston να είναι χορηγός των «Ταύρων». Η συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο με την Red Bull Advanced Technologies και την Aston Martin θα συνεχίσει να υφίσταται, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατασκευής του Hypercar Valkyrie. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο πλευρών, οι παραδώσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος του έτους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τέλος, επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του προγράμματος της Aston Martin στο WEC δεν υπήρξαν από καμία πλευρά. Η εταιρεία ετοιμάζει την αγωνιστική έκδοση της Valkyrie για την κατηγορία Le Mans Hypercar, όμως για την ώρα είναι άγνωστο το μέλλον του προγράμματος αυτού.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles