spot_img

H Red Bull θέλει να «διαλύσει» τον ανταγωνισμό το 2024

Οι φήμες από τα paddock της Formula 1 θέλουν τη Red Bull Racing να ετοιμάζει ένα υπερόπλο το 2024 για να κερδίσει ξανά με άνεση τον ανταγωνισμό.

Η Red Bull RB19 θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια στην ιστορία της Formula 1. Στα χέρια των Max Verstappen και Segio Perez έχει κατακτήσει 19 νίκες σε 20 Grand Prix, με μόνη… παραφωνία να είναι ο αγώνας της Σιγκαπούρης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι «ταύροι» ήταν ασταμάτητοι, με τον Verstappen να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Λόγω της τεράστιας διαφοράς έναντι του ανταγωνισμού, η Red Bull Racing επέλεξε να αφοσιωθεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην εξέλιξη του μονοθεσίου του 2024.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, η RB20 που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του 2024 θα παράγει αεροδυναμική απόδοση με πολύ διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τη φετινή RB19. Στο επίκεντρο είναι τα κανάλια venturi και το δάπεδο και ο τρόπος με τον οποίο θα εκμεταλλεύεται το φαινόμενο του ground effect.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο τωρινός σχεδιασμός θα έχει επαναστατικές αλλαγές ώστε να προσφέρει στον Verstappen τη δυνατότητα να κατακτήσει τον τέταρτο σερί του τίτλο. Μάλιστα, αναφέρεται πως ήδη στο paddock της F1 γίνεται λόγος πως η Red Bull Racing θέλει να διαλύσει τον ανταγωνισμό την επόμενη σεζόν.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω βγουν αληθινά, τότε προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα. Ένα είναι σίγουρα το πόσο η ποινή για την παραβίαση του budget cap του 2021 επηρέασε τη Red Bull, όπως τόνιζαν επανειλημμένως οι άνθρωποι της ομάδας. Το δεύτερο ερώτημα είναι κατά πόσο οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν εν μέσω budget cap να φτάσουν τους «ταύρους».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles