spot_img

H ξεχωριστή λεπτομέρεια του GP Λας Βέγκας

Το GP Λας Βέγκας που θα διεξαχθή στα τέλη Νοεμβρίου θα «σπάσει» μια παράδοση που κρατά στη Formula 1 σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Το Grand Prix Λας Βέγκας «σπάει» ακόμη μια παράδοση στη Formula 1. Ο αγώνας στη Νεβάδα των ΗΠΑ είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το σπορ, καθώς διοργανώνεται από την ίδια τη Liberty Media. Το Grand Prix είναι προγραμματισμένο για τις 17-19 Νοεμβρίου και πρόκειται για τον προτελευταίο σταθμό στο φετινό καλεντάρι.

Έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες η Formula 1 επέλεξε να κάνει μια ιδιαίτερη αλλαγή στο αγωνιστικό πρόγραμμα για έναν ιδιαίτερο αγώνα με μεγάλη σημασία. Ο αγώνας στο Λας Βέγκας θα είναι ο πρώτος που θα πραγματοποιηθεί ημέρα Σάββατο μετά από 38 ολόκληρα χρόνια. Βέβαια λόγω της διαφοράς ώρας που έχουμε με το Λας Βέγκας, η εκκίνηση θα δοθεί στις 8πμ ώρα Ελλάδος.

Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στο Grand Prix Νοτίου Αφρικής το 1985. Νικητής τότε ήταν ο Nigel Mansell και αυτό τον θέτει ως τον τελευταίο οδηγό που κέρδισε Grand Prix της Formula 1 ημέρα Σάββατο, ωστόσο αυτό θα αλλάξει σε μερικούς μήνες.

Η εικόνα των μονοθεσίων να μάχονται ρόδα με ρόδα το Σάββατο σε Grand Prix θα συνεχιστεί και το 2024. Συγκεκριμένα, τα Grand Prix Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιηθούν απόγευμα Σαββάτου, λόγω της θρησκευτικής εορτής του ραμαζανιού.

Ακούστε την καλοκαιρινή εκπομπή μας για τον κόσμο της Formula 1. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles