spot_img

Horner: Εγώ και ο Wolff είμαστε οι τελευταίοι δεινόσαυροι της F1»

O Christian Horner μίλησε για τον αγαπημένο του φίλο στη Formula 1, Toto Wolff, και τόνισε έναν τομέα στον οποίο μοιάζουν ιδιαίτερα.

Μπορεί να είναι μόλις 49 ετών, όμως ο Christian Horner είναι ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας της Formula 1. O Βρετανός είναι στο «τιμόνι» της Red Bull Racing από την παρθενική σεζόν της ομάδας στο σπορ πίσω στο 2005, όταν η διάσημη εταιρεία ενεργειακών ποτών έκανε το βήμα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ και εξαγόρασε την Jaguar.

Μετά από 18 χρόνια στο ρόλο αυτό, ο Hornerέχει δει αρκετούς επικεφαλής να έρχονται και να φεύγουν από διάφορες ομάδες. Μιλώντας στο podcast του ESPN, ανέφερε το τι συνάντησε πίσω στο 2005.

«Όταν πρωτοήρθα στη Formula 1 υπήρχε ο Ron Dennis, ο Flavio Briatore, ο Eddie Jordan και ο Jean Todt. Ο Bernie Ecclestone ήταν ο υπεύθυνος της F1, o Max Mosley ήταν πρόεδρος της FIA, ήταν και ο Frank Williams. Υπήρχαν ορισμένοι πολύ δυνατοί χαρακτήρες και προσωπικότητες. Μπορεί να μεγαλώνω εγώ αλλά όταν κοιτάω γύρω μου βλέπω περισσότερους μάνατζερ. Έχει γίνει πιο τεχνικό πλέον το σπορ».

Ακούστε την καλοκαιρινή εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο Βρετανός πιστεύει πως υπάρχει μόνο ένας ακόμα επικεφαλής στη Formula 1 αυτή τη στιγμή που είναι της… παλιάς σχολής και «αγαπημένος» αντίπαλός του.

«Πιστεύω πως εγώ και ο Toto Wolff είμαστε πλέον οι μοναδικοί χαρακτήρες – δεινόσαυροι που έχουν απομείνει στη Formula 1 σε σύγκριση με κάποιους άλλους. Μπορεί να είμαι ακόμη μικρός σε ηλικία αλλά πλέον ο ορισμός του επικεφαλής μιας ομάδας είναι πολύ διαφορετικός από τότε που πρωτοήρθα στο σπορ. Πιστεύω πως αρκετοί έρχονται από ένα διαφορετικό υπόβαθρο με έμφαση στο μηχανολογικό και τεχνικό τομέα και δίνουν περισσότερο έμφαση στους κανονισμούς και δεν σκέφτονται τόσο το κομμάτι της επιχείρησης που λέγεται Formula 1».

Ο Wolff είναι ο τρίτος μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας, καθώς ανάμεσα σε αυτόν και τον Horner είναι ο Franz Tost της Scuderia AlphaTauri.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles