spot_img

Hamilton: «Από τους πιο δύσκολους αγώνες εδώ και καιρό»

Ο Lewis Hamilton, μετά την πρώτη νίκη του στη σεζόν, τόνισε πως ήταν ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες που είχε εδώ και πολύ καιρό.

Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αν και εκκίνησε από την 2η θέση του grid, κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία τερματισμού. Ο αγώνας όμως αποδείχθηκε μια πολύ σκληρή δοκιμασία. Ο ”Ιπτάμενος Ολλανδός” Max Verstappen βρίσκονταν απειλητικά κοντά καθ’ όλη την διάρκεια, καταφέρνοντας να πάρει πίσω την πρωτοπορία προς το τέλος του αγώνα. Αναγκάστηκε όμως να αφήσει τον Hamilton ξανά μπροστά, μετά από εντολή των αγωνοδικών, έχοντας παραβιάσει τα όρια της Τ4.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν: Ο λόγος του Πρωταθλητή στο θρίλερ της ερήμου

Ο Βρετανός οδηγός στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα δεν έκρυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εντός πίστας.

Ήταν πραγματικά ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες που είχα εδώ καιρό. Η απόδοσή της Red Bull ήταν πολύ δυνατή όλο το Σαββατοκύριακο και γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι εκπληκτικό για να κερδίσουμε. Σταματήσαμε στο τελευταίο stint και προσπαθούσαμε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία, έτσι ώστε τα ελαστικά να είναι σε καλή κατάσταση μέχρι το τέλος του αγώνα. Ήταν αρκετά δύσκολο, γιατί ο Max ήταν πολύ κοντά πιέζοντας μέχρι το τέλος και καταφέραμε οριακά να τον κρατήσουμε πίσω.

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Οι Πρωταθλητές, αν και έδειχναν να ξεκινούν με ένα σχετικό μειονέκτημα, εφάρμοσαν την κατάλληλη στρατηγική ώστε να αξιοποιήσουν τα ελαστικά.

Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα άτομα πίσω στο εργοστάσιο. Είναι σημαντικό που συνεχώς πιέζουν τα όρια και δεν το βάζουν κάτω ακόμα και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Κατά την περίοδο των δοκιμών πιστεύαμε πως θα ήμασταν κάπου στα 6 με 8 δέκατα πιο αργοί. Οπότε, όλη η δουλειά που κάναμε μέσα στην εβδομάδα απέδωσε εξαιρετικά. Είμαι πολύ περήφανος να βλέπω την ομάδα τόσο ενθουσιασμένη για την σημερινή επιτυχία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το σίγουρο είναι πως η Red Bull διαθέτει φέτος όλα τα απαραίτητα μέσα για να κοντράρει στα ίσια τους Πρωταθλητές. Μπορεί ο Hamilton να είχε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του για καιρό, όμως η νίκη όταν δεν είσαι ταχύτερος παίζει μεγάλο ρόλο στον μαραθώνιο του 2021.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles