spot_img

Horner: «Ήταν σωστή η επιστροφή θέσης στον Hamilton»

Ο Christian Horner υπερασπίστηκε την κίνηση του Max Verstappen να αφήσει τον Hamilton να τον περάσει, παρά το ότι αυτό κόστισε τη νίκη.

Σε έναν αγώνα με μεγάλη ένταση και αγωνία, Max Verstappen και Lewis Hamilton επιδόθηκαν σε μια εξαιρετική μάχη για τη νίκη στους τελευταίους γύρους. Ο Ολλανδός προσπέρασε τον Hamilton 3 γύρους πριν το τέλος, το έκανε όμως εκτός ορίων πίστας στη στροφή 4. Από το race control δόθηκε αμέσως εντολή στη Red Bull για επιστροφή της θέσης, όπερ και εγένετο μετά τη στροφή 10.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν: Ο λόγος του Πρωταθλητή στο θρίλερ της ερήμου

Είχαμε εντολή από τον αλυτάρχη να επιστραφεί αμέσως η θέση. Ο Max έδειξε ευγενή άμιλλα και το έπραξε. Είναι απογοητευτικό βέβαια, γιατί ο Hamilton έκανε ακριβώς ό,τι έπρεπε για να κρατήσει τη θέση ως το τέλος.

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Στο τέλος του αγώνα, ο Verstappen είπε στην ομάδα πως ίσως έπρεπε να κρατήσει τη θέση. Φάνηκε σίγουρος πως μπορούσε εύκολα να δημιουργήσει μια διαφορά 5 δευτερολέπτων στους εναπομείναντες γύρους, ώστε να κρατήσει τη νίκη ακόμα και με επιβολή της συγκεκριμένης ποινής. Ωστόσο, ο Horner σημειώνει πως οι αγωνοδίκες ίσως επέβαλαν αυστηρότερη ποινή:

Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι πως θα μας έδιναν 5 δευτερόλεπτα, αν ήταν αυτή η ποινή. Έκανε αυτό που ήταν το σωστό.

Τα όρια της πίστας στη στροφή 4 υπήρξαν αντικείμενο συζητήσεων όλο το τριήμερο. Καθώς είχε γίνει σαφές πως τα αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να πατούν έξω από τα όρια στη συγκεκριμένη στροφή, στον αγώνα δημιουργήθηκε μια περίεργη κατάσταση. Η ομάδα της Red Bull ανέφερε στον Verstappen πως και οι δυο Mercedes χρησιμοποιούν το κομμάτι εκτός ορίων συστηματικά, συμβουλεύοντάς τον να κάνει το ίδιο.

 Είδαμε πως όταν οι Mercedes άρχισαν να πιέζουν, πατούσαν συνεχώς εκτός πίστας στην T4. Ρωτήσαμε τους αγωνοδίκες αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Όταν είσαι σε μια τόσο σφικτή μάχη, πατώντας εκεί κερδίζεις αμέσως 2 δέκατα. Το έκαναν σε κάθε γύρο. Τελικά τους δόθηκε προειδοποίηση να σεβαστούν τα όρια, αλλιώς θα τους έδειχναν την ασπρόμαυρη σημαία. Είχε δοθεί οδηγία να επιστραφεί η θέση εφόσον πραγματοποιηθεί προσπέρασμα εκτός ορίων σε αυτή τη στροφή. Προφανώς ο Max πέρασε εκτός πίστας. Είχε γίνει σαφές πως αν κάποιος πάρει πλεονέκτημα βγαίνοντας εκτός εκεί, οφείλει να επιστρέψει τη θέση. Και το έκανε αμέσως αφού το είπαμε εμείς, έχοντας λάβει τη σχετική εντολή από το race control. Πρέπει ωστόσο το θέμα των ορίων να ξεκαθαριστεί. Δεν γίνεται να λες ότι μπορείς να βγαίνεις εκτός στον αγώνα, αλλά δεν μπορείς να προσπερνάς έτσι. Πρέπει να είναι μαύρο ή άσπρο. Δεν πρέπει να υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

Αυτή ήταν η πρώτη από τις 23 μονομαχίες που ευελπιστούμε να δούμε φέτος μεταξύ των δύο ομάδων. Επόμενη στάση το GP της Εμίλια Ρομάνα στο θρυλικό Autodromo Enzo e Dino Ferrari, στις 18 Απριλίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles