spot_img

Hamilton: «Αυτή η pole νιώθω λες και είναι η πρώτη μου»

Ο Lewis Hamilton πήρε την πρώτη του pole position στο φετινό Πρωτάθλημα στο Grand Prix Ουγγαρίας και φυσικά δήλωσε κατενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ουγγαρίας ήταν ίσως από τις πιο ανατρεπτικές στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Lewis Hamilton κατάφερε να πάρει την pole position μέσα από τα χέρια του Max Verstappen στα τελευταία λεπτά του Q3 μόλις για τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου και πλέον έφτασε τις 104 poles στην καριέρα του. Όπως τόνισε και ο ίδιος στις δηλώσεις του πρακάτω, είναι πανευτυχής και αυτό το αποτέλεσμα του δίνει ένα μεγάλο κίνητρο για την συνέχεια.

«Ήμουν λαχανιασμένος και ενθουσιασμένος μαζί γιατί ο τελευταίος ενάμισης χρόνος ήταν πολύ τρελός. Έκλεισε η φωνή μου τόσο δυνατά που φώναζα στο μονοθέσιο, είναι απίστευτο συναίσθημα και η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά και πιέζουμε συνέχεια. Αυτή η pole νιώθω λες και είναι η πρώτη μου. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο απίστευτο κοινό εδώ στη Βουδαπέστη που μας υποστηρίζουν όλο αυτό τον καιρό. Δεν περίμενα ότι σήμερα θα παλεύαμε για την pole και στην τελευταία μου προσπάθεια τα έδωσα όλα».

Ο Verstappen, που έχει δυσκολευτεί αρκετά αυτό το αγωνιστικό τριήμερο με την ισορροπία του μονοθεσίου, θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα της Κυριακής από η 2η θέση του grid και θα αναβιώσουμε σκηνικά από το Πρωτάθλημα του 2021 και τις επικές μάχες των δυο οδηγών. Ο Hamilton δηλώνει έτοιμος να παλέψει για τη νίκη.

«Αυτό το ταξίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλους στην ομάδα. Είναι σαν τρενάκι σε πάρκο αναψυχής που έχει συνέχεια πάνω-κάτω, κανείς όμως δεν έχασε τις ελπίδες τους και μείναμε ενωμένοι για να φέρουμε το μονοθέσιο στο σωστό δρόμο. Χάναμε αρκετό χρόνο στην στροφή 4 και 11 οπότε απλά πάτησα τέρμα γκάζι και ευχόμουν να μείνω εντός πίστας. Τα πράγματα ήταν και θα παραμείνουν δύσκολα από εδώ και πέρα, αλλά ελπίζω στη συνέχεια να μείνουμε στο σωστό δρόμο ώστε να μπορούμε να πιέζουμε. Γενικά όμως είμαι τόσο ενθουσιασμένος δεν ξέρω καν αν θα καταφέρω να κοιμηθώ σήμερα. Αύριο θα τα δώσουμε όλα ως ομάδα και ξέρω θα είναι δύσκολη μάχη ενάντια στους δυο τους. Ο Lando κάνει τρομερή δουλειά και είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τη McLaren να επιστρέφει στη μάχη και όλοι ξέρουμε την πίεση του Max».

Aκούστε την εκπομπή Slipstream #119 με την ανάλυση του Grand Prix Μ. Βρετανίας. 

Αυτό το αγωνιστικό τριήμερο είχαμε ένα πείραμα για την διεξαγωγή των κατατακτηρίων. Συγκεκριμένα, στο Q1 χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά η σκληρή γόμα ελαστικών, στο Q2 μόνο η μεσαία γόμα ελαστικών και στο Q3 μόνο η μαλακή γόμα ελαστικών. Αυτή η νέα δομή και οι συνθήκες στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ έφεραν πολλές ανατροπές και ο Hamilton έκανε αρκετά αντικειμενική κριτική.

«Υπήρχε μεγάλη διαφορά στην ισορροπία, όλα όμως τα ελαστικά είχαν καλή αίσθηση και στο τέλος το μαλακό σετ ελαστικών ήταν καταπληκτικό. Είχε πολύ ενδιαφέρον το πώς έπρεπε να προετοιμάσεις το κάθε ελαστικό και επιτέλους είχαμε καλή ισορροπία στις στροφές που είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις με αυτά τα μονοθέσια. Αν και έκανα κάποια κριτική στη δομή αυτή γιατί όλοι όσοι έρχονται εδώ θέλουν να δουν α μονοθέσια να αγωνίζονται και είναι δύσκολο όταν έχει λιγότερα ελαστικά στη διάθεσή σου. Καλύτερα να βρούμε τρόπους να μην πάνε χαμένα ελαστικά όπως εκείνα της βροχής και τα ενδιάμεσα παρά να στερούμε δράση από τους οπαδούς».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles