spot_img

Hamilton: «Δεν επιτρέπεται να ξεκινάς και να σταματάς συνέχεια»

Ο Lewis Hamilton ήταν ενοχλημένος από τον τρόπο που ο Sebastian Vettel χειρίστηκε τις επανεκκινήσεις στο GP του Αζερμπαϊτζάν.

O Βρετανός τόνισε πως οι κινήσεις που έκανε ο Γερμανός δεν επιτρέπονται από τους κανονισμούς και θα απευθυνθεί στον Charlie Whiting, ώστε η κατάσταση να γίνει πιο ξεκάθαρη.

Μετά τη μεγάλη και σημαντική του νίκη στο Μπακού, ο Hamilton θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Οι κανονισμοί λένε πως όταν το safety car επιστρέφει στα pit, δεν επιτρέπεται να ξεκινάς και να σταματάς, να ξεκινάς και να σταματάς. Δεν επιτρέπεται να πατάς το γκάζι τέρμα και μετά το φρένο. Δεν επιτρέπεται να το κάνεις αυτό. Εάν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος κανόνας, τότε όλοι θα το έκαναν αυτό. Ο Sebastian το έκανε και στην Αυστραλία και παραλίγο να πέσω πάνω του. Στον αγώνα του Μπακού το έκανε τρεις με τέσσερις φορές.

Ο Βρετανός αποκάλυψε πως ο Whiting πήγε το θέμα στους αγωνοδίκες στο Αζερμπαϊτζάν, όμως οι ίδιοι δεν πήραν δράση. Όμως, πιστεύει πως μπορεί αυτό να λειτουργήσει σαν ντόμινο.

Πλέον, σε ένα GP μετά τη διαδικασία του safety car ένας οδηγός μπορεί να ξεκινά και να σταματά συνεχώς. Θέλω να τονίσω το συγκεκριμένο ζήτημα στην επόμενη συνάντηση που θα έχουμε, καθώς δεν νοιάζεται κανένας γι’αυτό κι αν όντως ισχύει, θα το ξαναδούμε σύντομα. Και φυσικά θα το περιμένω από εκείνον την επόμενη φορά που θα αγωνίζομαι μαζί του.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles