spot_img

Hamilton: «Θέλουν να μας κάνουν πιο αργούς»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως η επικείμενη κατάργηση των λεγόμενων “party mode” στις κατατακτήριες δοκιμές, έχει ως κύριο στόχο την απόδοση της Mercedes.

Οι ομάδες της Formula 1 στις κατατακτήριες δοκιμές χρησιμοποιούν τις μέγιστες δυνατές ρυθμίσεις απόδοσης του κινητήριου συνόλου τους, στη προσπάθεια για μέγιστη δύναμη. Τα “party mode” υπάρχουν για πάρα πολλά χρόνια στο σπορ είναι για σχεδόν αποκλειστική χρήση στις κατατακτήριες, καθώς φθείρουν έντονα τα κομμάτια του κινητήριου συνόλου περισσότερο από άλλες λειτουργίες. Οπότε στους αγώνες δεν χρησιμοποιούνται αυτές οι ρυθμίσεις, εκτός αν υπάρξει μεγάλη ανάγκη.

Η FiA τώρα, σκοπεύει να απαγορέψει τα “party mode”, με τα ρεπορτάζ να έκαναν λόγο για το 2021, όμως οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα “party mode” να καταργούνται από τον αγώνα του Βελγίου στο Spa-Francorchamps.

Ο Hamilton τώρα μόνο ενθουσιασμένος δεν είναι με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο προορίζεται για να πληγώσει περισσότερο την Mercedes.

Δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα η κατάργησή τους, προσπαθούν να μας κάνουν πιο αργούς. Αλλά για εμάς δεν έχει τεράστια διαφορά, οπότε δεν είναι πρόβλημα. Δεν θα μας επηρεάσει. Οι μηχανικοί στο εργοστάσιο έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με τους κινητήρες μας. Προφανώς και αυτό γίνεται για να μας κάνουν πιο αργούς, αλλά δεν πιστεύω πως θα έχει τα αποτελέσματα που θέλουν. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να το κάνουν.

Ο teammate του Hamilton, Valtteri Bottas, κινήθηκε στο ίδιο κύμα δηλώσεων στάθηκε στο γεγονός πως κανείς δεν ξέρει πόσο μπορεί να κερδίσει η κάθε ομάδα με τα “party modes”, καθώς ο κάθε κινητήρας έχει διαφορετική λειτουργία.

Η Mercedes έχει κατακτήσει και τις 5 pole position στους 5 πρώτους αγώνες στο 2020, με τις διαφορές από τους αντιπάλους της να φτάνουν μέχρι και το 1 δευτερόλεπτο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP 70ης επετείου της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles