spot_img

Hamilton: «Δυστυχώς είμαστε ακόμα μακριά από την κορυφή»

Μετά την ολοκλήρωση των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μπαχρέιν ο Lewis Hamilton υποστήριξε πως ρεαλιστικά η απόδοση της Mercedes-AMG έχει μεγάλο κενό να γεφυρώσει μέχρι την κορυφή του grid.

Η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος για το 2023 δεν ξεκινά με τις καλύτερες ενδείξεις για τη Mercedes-AMG. Στην πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών στο GP Μπαχρέιν η γερμανική ομάδα έπεσε πολύ πίσω στην κατάταξη των ταχύτερων χρόνων. Το απόγευμα ο Lewis Hamilton είχε τον όγδοο χρόνο των δοκιμών, 0.636s πιο αργός από το Fernando Alonso στην πρώτη θέση, ενώ ο teammate του George Russell στην 13η θέση σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός.

Ο 7φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναγνώρισε πως η απόδοσή τους είναι πολύ πιο πίσω σε σχέση με τις προσδοκίες τους για το 2023.

«Είμαστε αρκετά πιο πίσω από τους υπόλοιπους. Εν μέρει είναι κάτι που γνωρίζαμε ήδη από τις δοκιμές, αλλά το κενός είναι μεγαλύτερο. Η απόδοση του μονοθεσίου είναι σχεδόν ίδια είτε στο race stint είτε σε γρήγορο γύρο. Ειδικά ο ρυθμός αγώνα μας είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τη Red Bull. Το μονοθέσιο από μεριάς set up είναι στο καλύτερο σημείο που μπορώ να το φτάσω. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε μικρές αλλαγές αλλά θα μας χαρίσουν το πολύ κάποια δέκατα του δευτερολέπτου».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της F1.

Η εικόνα της W14 E-Performance στο τριήμερο δοκιμών άφησε μια καλή εικόνα και το μονοθέσιο ήταν αρκετά σταθερό στην πίστα του Sakhir. Με τις ομάδες όμως κλασσικά να παίζουν «κρυφτό» με την πραγματική τους απόδοση ήταν δύσκολο να διακρίνουμε αν η ταχύτητα της W14 θα είναι ανταγωνιστική. Παρά το γεγονός ότι η Mercedes έχει μεγάλο και δύσκολο έργο μπροστά της το 2023 ο Βρετανός Πρωταθλητής παραμένει αισιόδοξος.

«Μακροπρόθεσμα νομίζω θα είμαστε κοντά στην Ferrari. Ξεκάθαρα όμως από μεριάς απόδοσης είμαι στα ίδια επίπεδα με το 2022 και αυτό είναι δύσκολο για όλους μας γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά. Αν και έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο το κενό με την κορυφή είναι μεγάλο και πρέπει να φέρουμε το μονοθέσιο στο σωστό δρόμο. Πιστεύω έχουμε ο, τι χρειάζεται για να μηδενίσουμε τη διαφορά».

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles