spot_img

Συγκλονισμένος ο Sainz με τη διαφορά στη φθορά ελαστικών της Red Bull

Ιδιαίτερα προβληματισμένος είναι ο Carlos Sainz με τον τρόπο με τον οποίο η Ferrari SF-23 διαχειρίζεται τα ελαστικά της κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημά της Scuderia Ferrari στο Grand Prix Μπαχρέιν της Formula 1, δεν ήταν η απόδοση του μονοθεσίου, αλλά η διαχείριση των ελαστικών. Τόσο ο Charles Leclerc όσο και ο Carlos Sainz έφθειραν πολύ τη μαλακή και τη σκληρή γόμα της Pirelli και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έχαναν μέχρι και ένα δευτερόλεπτο στο γύρο από τον Max Verstappen. Όμως δεν είναι μόνο η RB19 που έχει μικρή φθορά, αλλά και η Aston Martin AMR23, όπως απέδειξε με τον Fernando Alonso.

Ο Sainz μετά το τέλος του αγώνα στο Σακχίρ ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος και απογοητευμένος με τον τρόπο που το μονοθέσιό του χειρίζεται τα φετινά ελαστικά.

«Είναι πολύ ανησυχητική η διαφορά που έχουμε στη φθορά των ελαστικών. Η ευχή μου είναι πως σε άλλες πίστες που η φθορά των πίσω ελαστικών είναι μικρότερη, μπορούμε να σταθούμε καλύτερα. Είναι ξεκάθαρο πως το μονοθέσιο των Red Bull και Aston Martin έχει κάτι που κάνει τα ελαστικά να φθείρονται λιγότερο. Αν δούμε τη Mercedes, έχει την ίδια φθορά με εμάς, αλλά τα άλλα δύο μονοθέσια δεν έχουν καθόλου. Είναι κάτι που πρέπει να αναλύσουμε και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε. Είδαμε πόσο ο Max Verstappen και ο Fernando Alonso πίεζαν τα ελαστικά τους κι εμείς κάναμε συντήρηση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν.

Η φθορά των ελαστικών στη Ferrari είναι κάτι που την ταλαιπώρησε αρκετά και την περασμένη σεζόν. Σύμφωνα με τον Ισπανό, το φαινόμενο δεν έχει βελτιωθεί ακόμη.

«Η φθορά των ελαστικών είναι όσο άσχημη ήταν πέρυσι, είναι πάνω-κάτω η ίδια. Είναι απλά τα άλλα δύο μονοθέσια που για κάποιο λόγο έχουν τη μισή φθορά από τη δική μας. Είμαστε όμως σίγουροι πως η κατάσταση θα αλλάξει στους επόμενους αγώνες. Το Μπαχρέιν είναι η πίστα που φθείρει πιο πολύ από όλες τις υπόλοιπες τα ελαστικά. Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε καλύτερη εικόνα σε άλλες πίστες».

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ήταν πολύ άσχημο για τη Ferrari. Η 4η θέση του Sainz, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Charles Leclerc, έφερε την ομάδα στην 4η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles