spot_img

Hamilton: «Καλύτερο συναίσθημα να κερδίσω με τη Mercedes από το να πάω στη Red Bull»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει ότι το να βοηθήσει τη Mercedes να ανακάμψει από τη δύσκολη περίοδο που διανύει, θα ενισχύσει περισσότερο την υστεροφημία του στη Formula 1, από μια μετακίνηση στη Red Bull συνεχίζοντας να κερδίζει με το καλύτερο μονοθέσιο.

Από τότε που μετακόμισε στη Mercedes το 2013, ο Hamilton έχει καταρρίψει τα ρεκόρ για νίκες και pole positions, ενώ πρόσθεσε έξι τίτλους στον (ήδη) έναν που είχε με τη McLaren, ισοφαρίζοντας τον Michael Schumacher στα επτά. 

Ωστόσο, ο Βρετανός δεν έχει σταθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου από τον Δεκέμβριο του 2021, εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Mercedes μετά την αναθεώρηση των κανονισμών το 2022. Η Red Bull “έχει πάρει το μανδύα της κυρίαρχης στολής της Formula 1” και ο επικεφαλής της ομάδας Christian Horner αποκάλυψε ότι ο πατέρας του Hamilton, Anthony, είχε επικοινωνήσει μαζί του για μια πιθανή θέση. 

Αλλά ο Hamilton, ο οποίος ανανέωσε με τη Mercedes μέχρι το 2025, δηλώνει ότι η συμβολή στην ανάκαμψη της ομάδας τού Brackeley, είναι περισσότερο ελκυστική από το να επιδιώξει να αγωνιστεί με την Αυστριακή ομάδα. Ερωτηθείς αν θα σκεφτόταν να φύγει από τη Mercedes αν δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα δεινά της, ο Hamilton είπε:

«Λοιπόν, υποθέτω ότι η υπογραφή δείχνει την πίστη μου στην ομάδα. Ας είμαστε ρεαλιστές, κάθε οδηγός που αγωνίζεται εδώ ονειρεύεται να είναι στο νικητήριο μονοθέσιο. Νομίζω ότι πιθανότατα στις νεότερες μέρες μου, όταν δεν είχα ενδεχομένως τόσες επιτυχίες, ίσως εκείνες τις μέρες της McLaren θα ήταν πολύ πιο ελκυστικό. Όταν σκέφτομαι μόνο από αγωνιστική προοπτική και ακριβώς την άποψή μου για πράγματα που προφανώς έδειξα όταν μετακόμισα σε αυτή την ομάδα, μου άρεσε να πάω από μια πιο επιτυχημένη ομάδα σε μια ομάδα που δεν είχε επιτυχία με το όραμα της ανάπτυξης και χτίζοντας με την ομάδα γιατί όταν το κάναμε, ήταν πολύ καλύτερο συναίσθημα».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν. 


Η πρωτοφανής υπεροχή της Red Bull την είδε να θριαμβεύει σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο το 2023, ενώ η Mercedes τελείωσε ένα σερί στην Formula 1 χωρίς νίκη για πρώτη φορά από το 2011.

Παρόλο που παραδέχεται ότι θα ήθελε να δοκιμάσει την RB19 που κέρδισε τον τίτλο, ο επτά φορές πρωταθλητής επιμένει ότι θα κέρδιζε περισσότερη ικανοποίηση νικώντας τη Red Bull με τη Mercedes παρά να κάνει τη μετάβαση και να αυξήσει τον αριθμό των νικών του με το ταχύτερο μονοθέσιο. 

«Ενώ κάθε οδηγός εδώ κοιτάζει το μονοθέσιο της Red Bull και θα ήθελε να το οδηγήσει και δεν λέω ότι δεν θα μου άρεσε να το οδηγήσω και εγώ και να βιώσω πόσο καλό είναι αυτό το μονοθέσιο. Κάθε οδηγός θα το ένιωθε αυτό. Νιώθω ότι περάσαμε δύο πραγματικά δύσκολα χρόνια και αν προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο μας, αυτό θα είναι πολύ καλύτερο συναίσθημα από το να μπω στο καλύτερο μονοθέσιο. Δεν θα έκανε πολλά για μένα με την έννοια του να μπω στο μονοθέσιο που ήταν το πιο κυρίαρχο όλων των εποχών. Το να δουλέψω με την ομάδα μου για να χτίσω, να μπορέσω να τους κερδίσω, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο για την κληρονομιά μου, σίγουρα».

Θα καταφέρει ο Lewis Hamilton να πάρει τον 8ο τίτλο του στη Formula 1 με τη Mercedes;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles