spot_img

Hamilton: «Κάναμε μεγάλο λάθος με την επιλογή ελαστικών»

Ο Lewis Hamilton παραδέχθηκε πως η επιλογή των ελαστικών στο Grand Prix Μεξικού κόστισε στον ίδιο και την ομάδα την πιθανή πρώτη τους νίκη στην σεζόν.

Στο αγωνιστικό τριήμερο στο Grand Prix Μεξικού η Mercedes-AMG έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα νίκη από τη Red Bull Racing. Οι αναβαθμίσεις στους τελευταίους αγώνες έχουν βελτιώσει την W13 E-Performance, όμως στον αγώνα στο Μέξικο Σίτι, ο Lewis Hamilton έμεινε πίσω από τον μεγάλο νικητή Max Verstappen, oλοκληρώνοντας για δεύτερο σερί αγώνα στη 2η θέση.

Ο Hamilton όμως δεν έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα με την στρατηγική της ομάδας και το ρίσκο, το οποίο δεν απέδωσε όπως περίμεναν.

«Αρχικά θα ήθελα να πω ότι το κοινό εδώ είναι τρομερό. Ήταν κάπως περίεργα αυτό το τριήμερο με το γιουχάρισμα από τους οπαδούς, αλλά τρέφω μεγάλη αγάπη για το Μεξικό και τους ανθρώπους του. Ήταν ένας πολύ καλό αγώνας και στο πρώτο stint ήμουν πολύ κοντά στη Red Bull αλλά για μια ακόμα φορά ήταν πολύ γρήγοροι ή είχαν καλύτερη στρατηγική με τα ελαστικά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ και καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Όπως αποδείχθηκε, στο Autódromo Hermanos Rodríguez η επιλογή ελαστικών ήταν το… κλειδί για την επιτυχία. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πιστεύει πως η επιλογή στη χρήση των γομών ελαστικών στο GP Μεξικού ήταν λανθασμένη.

«Ναι νομίζω στο τέλος κατάλαβα ότι δεν ήταν η σωστή επιλογή. Πιστεύω έπρεπε να είχαμε εκκινήσει τον αγώνα με το μαλακό σετ ελαστικών. Το μεσαίο σετ που ξεκινήσαμε ήταν αρκετά καλό στο πρώτο stint αλλά η αλλαγή μετά σε σκληρή γόμα μας κόστισε χρόνο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Max και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο βάθρο ανάμεσα στους δυο οδηγούς της Red Bull.»

Με το 2-4 στα τελικά αποτελέσματα, η Mercedes μείωσε τη διαφορά της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών από την Scuderia Ferrari που είναι στη 2η θέση, στους 40 βαθμούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles